Gå til sidens hovedinnhold

Avgjørende presidentvalg i Mali

Bamako (NTB-AFP): Maliere går søndag til urnene for å velge en president som skal lede landet tilbake til fred og demokrati etter kupp, opprør og utenlandsk intervensjon.

Nesten sju millioner stemmeberettigede kan velge mellom Malis tidligere statsminister og favoritt Ibrahim Boubacar Keita og tidligere finansministeren Soumaila Cisse i andre valgomgang.

I kaoset etter fjorårets kupp tok tuaregopprørere kontroll over store områder nord i Mali, før de ble overkjørt av islamistiske grupper, som igjen ble nedkjempet av en fransk militærintervensjon.

Vinneren av søndagen får med andre ord en krevende jobb med å få landet som en gang var blant regionens mest stabile demokratier, på beina igjen. Den nyvalgte presidenten vil også få den vanskelige jobben med å forhandle med tuaregene.

Første valgomgang gikk overraskende rolig for seg. Mange håper derfor at valget kan hjelpe det krigsherjede landet å legge krisen bak seg.

De to kandidatene har møtt hverandre til valg før, men begge tapte presidentvervet til Amadou Toumani i 2002, som ble avsatt i kuppet i fjor. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka