RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Knut Arild Hareide og KrF kan sørge for at UDI mister retten tl å frata statsborgerskap til asylsøkere som har løyet om identitet.
Knut Arild Hareide og KrF kan sørge for at UDI mister retten tl å frata statsborgerskap til asylsøkere som har løyet om identitet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)

Avgjør sak om statsborgerskap for asylsøkere som har løyet

Det kan bli flertall på Stortinget for å endre reglene slik at UDI ikke lenger kan frata statsborgerskapet til asylsøkere som har løyet om identiteten.

SV står bak forslaget, som går ut på at tilbakekallelse av statsborgerskap kun kan skje ved dom, ifølge Klassekampen.

- Regjeringen har med all tydelighet vist at de ikke er opptatt av rettssikkerheten til mennesker med utenlandsk bakgrunn. Da må Stortinget ivareta det, sier Karin Andersen (SV).

Forslaget har støtte fra alle partiene på Stortinget, bortsett fra Frp, KrF og Høyre. KrF skal behandle saken på et gruppemøte onsdag, og dersom de går inn for å støtte det, får det flertall på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere