RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjør trolig tvangsinnleggelse fredag

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Fredag blir det trolig avgjort om Anders Behring Breivik skal tvangsinnlegges til observasjon av de nye sakkyndige.

Den terrorsiktedes forsvarere kjemper imot innleggelse og argumenterer med at det vil være et uforholdsmessig inngrep, skriver Dagsavisen.

- Breivik har gjennom om lag 200 timer med avhør forklart seg for politiet. Med unntak av avhøret på Utøya 22. juli, foreligger samtlige 26 avhør på video. Utøya-avhøret er tatt opp på lyd, skriver advokat Tord Jordet på vegne av de fire forsvarerne til Breivik i et brev til Oslo tingrett.

Dersom tingretten gir grønt lys for innleggelse til observasjon i fengselet på Ila, vil personell fra Regional Sikkerhetsavdeling (RSA) på Dikemark rykke inn i fengselet for å hjelpe til med observasjonen, skriver VG.

- Så lenge det skal skje i vårt hus hvor det også finnes andre innsatte, er det avgjørende at vi raskt kan gripe inn dersom det skulle oppstå en uønsket situasjon, sier fungerende fengselsdirektør Gøran Nilsson til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere