RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjørelse i Fast-saken om 1 måned

Sist oppdatert:
Det faller en avgjørelse i saken mellom Fast og det lille teknologiselskapet MRT Micro om én måned. Striden mellom partene, hvor advokat Johan H. Lutdal er sentral, er like låst
Les også:

Fast presser på i MRT-sak
Høyt spill i Fast-søksmål

Oppholdet i retten har ikke myknet forholdet mellom restene av MRT Micro og Fast. Stridens kjerne har som kjent vært om det kjente søkeselskapet Fast har rappet teknologien bak MRTs søkechip MS160.

MRT-restenes advokat Johan H. Lutdal opprettholder sitt søksmål på 400 millioner kroner mot Fast. Dermed har ikke de nye opplysningen rundt bruken av kretsmønsterloven og produksjonen av søkebrikkene fått Lutdal til å redusere sitt søksmål.

iMarkedet får opplyst av Fasts advokat Carl A. Christiansen at en avgjørelse i rettsaken kan ta én måned. Den lange behandlingstiden er vanlig i denne typen saker.

Harde utfall

Under rettssaken har det kommet en rekke harde utfall fra partene. MRT-restenes advokat Johan H. Lutdal startet første dag med den oppsiktsvekkende påstanden om at Fast hadde produsert maskinvarebrikker. Han mener også at Fasts teknologi er basert på rettighetene som MRT har sikret seg.

Fast-sjef John M. Lervik benyttet anledningen da Telenor Venture-sjef Rune Rinnan var i vitneboksen, å skjelle ut bakmennene i søksmålet. Det er spesielt tungt for Lervik at den norske teknologikjempen Telenor, gjennom Telenor Venture, er en av dem som står bak Fast-søksmålet.

Spørsmål om lovanvendelse

Fast er saksøkt for brudd på to lovområder. Dette er Markedsføringsloven og Kretsmønsterloven.

Bruddet på markedsføringsloven gjelder opplysningene om søkechipen MS160 på Fasts hjemmesider, i en tidlig fase i selskapets historie. Her har Fast og MRTs tidligere advokater allerede kommet til forlik.

Knyttet til Kretsmønsterloven er det store spørsmålet om loven også gjelder for programvare, og ikke kun maskinvare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere