RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjørende møte hos Riksmekleren

Mandag gikk lærerne ut i streik. Ragnhild Lied fra Utdanningsforbundet på vei inn til Riksmeklingsmannen.
Mandag gikk lærerne ut i streik. Ragnhild Lied fra Utdanningsforbundet på vei inn til Riksmeklingsmannen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To timer etter at partene i lærerkonflikten møttes hos Riksmekleren mandag, var det fortsatt grunnlag for å snakke sammen

- Dette er ikke over, sa forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS.

Forhandlingsleder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet mener det i det minste er et godt tegn at partene fortsatt hadde noe å snakke om. Hun gikk til middag en halvtimes tid etter at motparten i KS forlot Riksmeklerens kontor i Grensen mandag.

Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes var betydelig mer ordknapp om prosessen, der han sies å sitte med det som trolig er nøkkelen til en løsning: et nytt og betydelig revidert tilbud om arbeidstidsavtale for lærerne.

- Nei, jeg har ingen kommentarer å komme med nå, gjentok Sundnes overfor NTB da han rett før klokka 18 gikk ut for å spise.

Bruker hele kvelden
Partene møttes to timer tidligere hos Riksmekleren for å finne ut om det var grunnlag for å gjenoppta meklingen, med tanke på å finne en løsning på konflikten før skolestart om en uke. Planen var å fortsette sonderingene etter middagspausen.

Møtevirksomheten foregikk «i alle former», med andre ord at partene vurderer aspekter i prosessen hver for seg, alle samlet og trolig i mindre grupper.

Lied bekrefter at partene er forberedt på å holde det gående flere timer utover kvelden, men det er lite trolig at det kommer en ferdig løsning allerede mandag kveld. Mye tyder på at det også i forkant av møtet var blitt gjort et omfattende arbeid blant alle partene i streiken.

- Slik det ser ut nå, er det vårt håp at vi i løpet av kvelden skal kunne gi dere svar på om det er grunnlag for en videre prosess, sa Ragnhild Lied, som bekreftet at det var lite sannsynlig at det allerede mandag kveld skulle komme en enighet.

- Ikke over
Fase to i streiken begynte riktignok mandag morgen med en kraftig opptrapping, men ingen elever har foreløpig merket noe. Enkelte skoler starter opp onsdag eller torsdag denne uken, men de aller fleste steder er det skolestart mandag 18. august.

Lærerorganisasjonene tok godt i mandag morgen, etter at streiken har gått på lavbluss gjennom sommeren med en symbolsk streik blant 36 lærere ved Rothaugen skole i Bergen.

Når er 5.500 lærere i arbeidskonflikt, med streikevakter, gule vester og alt som hører til, bortsett fra elever. Det som rammes av skolevirksomhet i første omgang, er lærernes egne planleggingsdager, og gjennom det motpartens mulighet til god drift av skolene.

- Dette er ikke over, sa Sundnes før heisdørene lukket seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere