RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avgjørende styremøte for Masa Yards

Sist oppdatert:
Om to uker skal det avholdes styremøte i Royal Caribbean Cruises, og en av sakene blir trolig en avgjørelse i planene om å bygge inntil to gigantiske cruiseskip ved Aker Kværners Masa-verft
Ifølge Dagens Næringsliv tyder mye på at cruiserederiet vil velge å bestille nybyggene som har en samlet verdi på ti milliarder kroner.

Det var i sommer at RCL inngikk en intensjonsavtale med Aker Kværners Masa Yards i Finland om å bygge inntil to cuiseskip som vil bli verdens største.

Ifølge avtalen skulle opsjonen erklæres innen utgangen av august, ellers vil en bestilling være av hengig av noe endrede betingelser. RCL erklærte ikke opsjonen i august.

Et viktig element i RCLs avgjørelse er utvikling i dollar mot euro, den svake dollaren har gjort det veldig dyrt for RCL å bygge ved Masa som kvoterer priser i euro. Dette vil ifølge DN være viktige forhold som skal drøftes på styremøtet i RCL om to uker. Et annet element er de to opsjonene på skip i Radiance-klassen rederiet har ved det tyske Meyer-verftet. De forfaller 19. september og har en nybyggingspris på 400 millioner dollar pr. skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere