*Nettavisen* Nyheter.

Avhør ga ingen nye svar

TRAFIKKULYKKE: Ulykken skjedde midt i gågata i Storgata i Tromsø litt før klokken 14 onsdag. Foto: Dag Tørrisen (Dag Tørrisen)

Det var Elly Birgitte Klaudiussen (53) som døde etter at en bil kjørte gjennom gågaten i Tromsø.

Politiet i Tromsø har nå frigitt navnet til kvinnen i 50-årene som døde i trafikkulykken i Tromsø sentrum onsdag ettermiddag. Det ble gjort i forbindelse med en pressekonferanse om saken ved politihuset i Tromsø, skriver Nordlys.

Tromsø-kvinne omkom

Det var Elly Birgitte Klaudiussen på 53 år fra Tromsø som omkom i den tragiske ulykken i går. En bilfører kjørte rett inn i henne bakfra midt på lyse dagen i Storgata i Tromsø.

- De pårørende er varslet, melder politimester Truls Fyhn i Tromsø i en pressemelding fra politiet i Tromsø.

Siktet for uaktsomt bildrap

Bilføreren, en mann i 20-årene, er under etterforskning for overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 3 om uaktsom kjøring. I tillegg etterforskes han for mulig overtredelse av straffelovens paragraf 239 som omhandler uaktsomt drap.

- Han er siktet for å med bruk av bil ha kjørt uaktsomt slik at en annen person har dødd, bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor nordlys.no.

Sjåføren har ikke vært pågrepet av politiet, og er ikke satt i varetekt.

Ble ikke klokere

Sparboe Lysnes sier til nordlys.no at politiet ikke har fått noen nye svar etter avhøret av bilføreren.

- Vi har i dag avhørt føreren av bilen og det er avhørt en del vitner. Vi vil også fortsette med en del vitneavhør. Så langt har ikke avhøret av føreren av bilen kastet noe nytt lys over saken, sier Sparboe Lysnes til nordlys.no.

Følger diabetes-sporet

- Er det noe i det med at han har diabetes og at han skal ha hatt ekstremt lave blodsukkernivåer?

- Det er på det rene at vedkommende har en slik sykdom. Om den har hatt betydning for hendelsesforløpet er det etterforskningen skal klarlegge. Det er altfor tidlig å si noe om, sier Lysnes til nordlys.no.

Venter svar på blodprøve

- Vet dere om vedkommende var ruspåvirket?

- Vi vet ingenting om det før vi får svar på blodprøven. Den vil gi svar på både medikamenter, narkotika og eventuell alkohol, men jeg presiserer at vi ikke har holdepunkter for det ut over at det er helt naturlig å ta en slik prøve i en sak som denne, sier politiinspektøren til nordlys.no.

Ikke tvil om fakta

Han sier politiet har dannet seg et klart bilde av hva som rent faktisk skjedde da bilen braste inn i to kvinner i Storgata i to-tida onsdag ettermiddag.

- Det vi ikke er i tvil om, det er selve det objektive, faktumet her: Det er kjørt med en hastighet og på en slik måte, og på et område hvor man ikke skal kjøre, at..., sier Sparboe Lysnes og lar resten av svaret henge i lufta.

- Men hvorfor det her skjedde, og det subjektive her, det er det vi retter etterforskningen mot nå.

- Tror dere det var et uhell?

- Vi tror ingenting foreløpig, sier Sparboe Lysnes til avisen.

Les flere nyheter fra Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.