RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avhør av barn kan ta lang tid etter drap i Songdalen

GJORDE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet var natt til lørdag på plass på Nodelandsheia i Songdalen kommune der en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GJORDE UNDERSØKELSER: Krimteknikere fra politiet var natt til lørdag på plass på Nodelandsheia i Songdalen kommune der en kvinne ble funnet drept fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
En 49-årig mann innrømmer å ha tatt livet av kona (43) i Songdalen i Vest-Agder. Det syriske paret har åtte barn sammen, flere av dem mindreårige.

Nettopp derfor tror politiet at etterforskningen vil ta lengre tid enn vanlig, melder NRK.

De yngste barna er i barnehagealder, mens det eldste er 25 år. Barna under 18 år må gjennom egne avhør med en dommer til stede.

– Det må gjøres dommeravhør av disse, og det medfører ekstraarbeid, forteller Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

Så langt vil ikke politiet si noen om dødsårsaken, men venter på den foreløpige obduksjonsrapporten.

Hos barnevernet

Barnevernsvakta i Kristiansand har tatt hånd om barna.

Ifølge Fædrelandsvennen skal det ha vært flere personer til stede i boligen da drapet skjedde, men hvem det var, ønsker ikke seksjonsleder John Thomas Homme i Agder politidistrikt å si noe om.

Politiet ble varslet om saken fredag kveld klokken 20.50. Den syriske mannen meldte seg selv for politiet klokken 21.50 ved Kristiansand politistasjon. Da nødetatene kom fram til parets bolig i et boligfelt i Songdalen kommune, fant de mannens 43 år gamle kone død.

Erkjent

Den siktede mannen erkjente å ha forvoldt sin kones død da han forklarte seg natt til lørdag, men har så langt ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år og er ikke tidligere straffedømt, sa lensmann Pedersen på en pressekonferanse i Kristiansand lørdag morgen.

Siktede i sorg

Til VG sier den siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, at mannen er svært lei seg etter hendelsen.

– Den siktede er i sorg og er bunnløst fortvilet, sier forsvareren.

Kriminalteknikere har jobbet på åstedet siden natt til lørdag og vil fortsette arbeidet gjennom helgen. Ved 3.30-tida natt til lørdag ble båren med den avdøde kvinnen brakt ut av huset, ifølge Fædrelandsvennen.

Den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling over helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere