RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avinor: - Fortsatt mangel på flygeledere

Oslo (NTB): Det er fortsatt for få flygeledere til å fylle vaktlistene på Gardermoen og ved sentralen i Røyken, men Avinor håper å unngå store problemer for flypassasjerene.

Tirsdag kveld var det igjen problemer med å få flyene til og fra Gardermoen til å holde ruten, og mandag ble flyplassene Torp og Rygge stengt. Også Gardermoen var stengt en periode natt til tirsdag. Avinor sier det fortsatt kan bli forsinkelser, men håper å slippe å stenge flyplasser igjen.

- Vi vil få reguleringer fra tid til annen. Av og til fører det til forsinkelser, slik som på Gardermoen tirsdag, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen til NTB. Regulering innebærer at antallet fly i timen reduseres, noe som fører til forsinkelser.

Onsdag morgen gikk flytrafikken som normalt, men senere på dagen kan det igjen bli problemer.

- Vi er to flygeledere i manko, men det jobbes kontinuerlig med å få inn flere mannskaper. En person ekstra vil hjelpe mye, forklarer Narvesen. Men uten en person ekstra, vil det bli nye forsinkelser i de mest hektiske periodene.

Han har ikke detaljert oversikt over bemanningen fram til helgen, men sier på generelt grunnlag at situasjonen er «anstrengt». Det er også det Avinor kommer til å si når selskapet har et orienteringsmøte med flyselskapene torsdag. Underskuddet på flygeledere er begrenset til Gardermoen og Røyken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere