RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avinor-sjef frykter lyntog

Oslo (NTB): Om det blir anlagt høyhastighetstognett i Sør-Norge, vil det kunne spøke for framtiden til småflyplassene i distriktene. Det frykter Avinor-sjef Sverre Quale.

Det er politisk flertall på Stortinget for å se nærmere på planer om lyntog mellom de største byene i Sør-Norge, noe som bekymrer Avinor-sjefen.

Han mener trafikktapet de store flyplassene kan oppleve som følge av introduksjonen av lyntog, kan gjøre det vanskelig å opprettholde de små flyplassene.

- Vi er avhengig av overskuddet fra de store flyplassene for å kunne finansiere driften av de 40 flyplassene rundt om i landet som aldri kan gå med et bedriftsøkonomisk overskudd, sier Quale til Klassekampen.

Han mener inntektstapet kan bli så stort at Avinor også vil få problemer med å drive de store flyplassene med overskudd.

I dag er det bare Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes som går med overskudd av de 46 flyplassene som ligger under Avinor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere