*Nettavisen* Nyheter.

Avinor vurderer ikke arbeidsforholdene i Ryanair

Oslo (NTB): En samlet fagforening mener arbeidsforholdene i Ryanair er så dårlige at selskapet ikke må få slippe inn på det norske rutenettet. Avinor sier de ikke kan stille krav til flyselskapet.

- Vi går ikke inn i de enkelte flyselskapene for å undersøke arbeidsforhold. Det er en internasjonal flåte. Vi har ikke myndighet til å gjøre det, sier pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor til Klassekampen.

Fagbevegelsen mener Ryanair driver en systematisk dumping av arbeidsvilkår. Det omstridte lavprisselskapet kunngjorde tidligere i uka at det har ambisjoner om å fly innenriksruter i Norge.

- Avinor bør i det minste stille krav om at selskapet respekterer Ilo (Den internasjonale arbeidsorganisasjonen) sine kjerneverdier, sa førstesekretær Trine Lise Sundnes i LO til avisa tidligere i uka.

Ånunsen understreker imidlertid at Avinor er en tjenesteleverandør som ikke kan undersøke interne forhold. Når Ryanair setter seg ned med Avinor, er det altså kun økonomiske og praktiske spørsmål som vil bli diskutert.

Det er irske myndigheter som godkjenner og fører tilsyn med selskapet. Luftfartstilsynet her hjemme gjør ikke det. Ettersom flyselskapet har godkjentstempel fra Irland, står det fritt til å operere kommersielt i hele EU- og EØS-området. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag