*Nettavisen* Nyheter.

Avis: - Ulmende partiopprør mot Cameron

London (NTB): Misfornøyde konservative politikere forbereder et forsøk på å styrte Storbritannias statsminister David Cameron som partisjef. En parlamentariker sier han ble kontaktet og bedt om å stille som motkandidat.

Oberst og parlamentsmedlem Bob Stewart sier til London-avisen The Guardian at han ble rasende og ba folkene bak forslaget pelle seg vekk. Episoden kan likevel tolkes som tegn på gryende misnøye med Cameron blant hans egne partifeller.

Stewart skulle opptrådt som såkalt stalking horse, et uttrykk som brukes om utfordrere som stiller til ledervalg uten utsikter til å vinne. Ved å opptre som motkandidater, skaper de likevel tvil om partisjefens posisjon som ubestridt leder.

Stor-Londons konservative borgermester Boris Johnson, som soler seg i glansen av et vellykket sommer-OL, nevnes stadig oftere som en mer seriøs utfordrer til David Cameron. Men ifølge The Guardian avfeier Johnson alle spekulasjoner om noe slikt.

En fersk meningsmåling som det anerkjente YouGov-instituttet har foretatt for avisen The Sun, viser at det sosialdemokratiske opposisjonspartiet Labour leder klart med 45 prosent. De konservative får 33 prosent og deres koalisjonspartner Liberaldemokratene 8 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.