*Nettavisen* Nyheter.

Avis: - USA avlyttet indiske diplomater

New Delhi (NTB-AFP): Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA har avlyttet Indias ambassade i Washington, skriver The Hindu. Indias FN-delegasjon i New York ble også utsatt for avlytting, melder den indiske avisen.

Avlyttingen skal ha skjedd ved hjelp av avansert utstyr og programvare, blant annet et program som kalles «Livredder». Programmet gjør det mulig å få tilgang til innholdet på harddisker, het det på The Hindus nettsider onsdag.

- NSA valgte Indias FN-kontor og ambassade som mål for infiltrering av datamaskiner og telefoner med høyteknologisk utstyr, het det videre. Avisen oppga et hemmeligstemplet internt dokument fra amerikansk etterretning som kilde for sin artikkel.

The Hindu har samarbeidet med britiske The Guardian om å avdekke NSAs virksomhet. Lekkasjer av dokumenter om spionasje skaffet til veie av den spionsiktede amerikaneren Edward Snowden, er blitt en belastning på forholdet mellom USA og flere andre land.

Forholdet mellom USA og India var tidligere anstrengt, men har det siste tiåret bedret seg kraftig. Den indiske regjeringen har forsvart NSAs virksomhet og hevdet at den har gitt verdifulle bidrag til å avverge terroraksjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.