RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis: - USA deler overvåkingsmateriale med Israel

Washington (NTB-AFP): USAs etterretningstjeneste NSA deler ubearbeidet overvåkingsmateriale med Israel. Utvekslingen av informasjon skjer uten at opplysninger om amerikanske statsborgere er fjernet, skriver The Guardian.

Utvekslingen beskrives i et dokument som The Guardian har fått fra den spionsiktede amerikaneren Edward Snowden, het det på London-avisens nettsider torsdag. Materialet som deles, består ifølge artikkelen blant annet av oppsnappede telefonsamtaler og fakser.

Overføringen av informasjon fra NSA til den israelske etterretningsorganisasjonen ISNU skjer som ren rutine, heter det i artikkelen. USAs president Barack Obama har bedyret at NSAs virksomhet skjer i henhold til regler som beskytter amerikanske borgeres privatliv

- Vi vil ikke uttale oss om konkrete ordninger for utveksling av informasjon, eller hvem som har godkjent disse ordningene. Men NSA bruker ikke slike ordninger til å omgå gjeldende juridiske begrensninger, heter det i en kommentar fra den amerikanske etterretningstjenesten.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er det uklart om den spesielle rettsinstansen som fører kontroll med NSAs virksomhet, Foreign Intelligence Surveillance Court, har godkjent utleveringen av informasjon til Israel. USA regnes som Israels viktigste allierte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere