Avis: – Sikkerhetsvakt ved atomanlegg i Belgia drept

Kjernekraftverket i Tihange, ett av to store atomanlegg i Belgia.

Kjernekraftverket i Tihange, ett av to store atomanlegg i Belgia. Foto: Vincent Kessler (Reuters)

To dager etter terroraksjonen i Brussel ble en sikkerhetsvakt som jobbet ved et kjernekraftanlegg i Belgia, angivelig skutt og drept, melder avisa La Dernière Heure (DH).

Den franskspråklige avisa rapporterer lørdag at sikkerhetsvaktens adgangskort ble stjålet etter drapet, som angivelig skjedde i regionen Charleroi torsdag. Adgangskortet ble deaktivert straks det ble oppdaget hva som hadde skjedd med vakten, skriver DH.

En talsperson for belgisk politi vil ikke kommentere saken overfor Reuters og påpeker at etterforskningen pågår.

DH meldte torsdag at selvmordsbomberne som sprengte seg selv i Brussel tirsdag i utgangspunktet hadde vurdert å angripe et atomkraftverk. Uten å oppgi kilder hevdet avisa videre at en rekke pågripelser den siste tiden tvang gjerningsmennene til å endre planene i siste liten og i stedet gå til aksjon i Brussel.

På tampen av fjoråret fant belgiske etterforskere en flere timer lang overvåkingsvideo som sporet bevegelsene til sjefen for Belgias atomforskningsprogram. Videoen skal ha blitt avdekket under ransakingen av en leilighet under etterforskningen i kjølvannet av Paris-terroren i november.

Fredag bekreftet belgiske atomkraftmyndigheter at flere ansatte er nektet adgang til kraftverk de siste dagene. De understreket imidlertid at tiltaket ikke nødvendigvis knyttes til terrorangrepene i Brussel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.