Fædrelandsvennen skriver at det opp til prinsessen å velge hvem hun vil være kjæreste med og at hun står fritt til å tro på hva hun vil, men avisen mener det angår hele samfunnet når hun og hennes nye kjæreste Durek Verrett bruker prinsessetittelen i kommersiell sammenheng.

Les også: Smålig skepsis mot den synske sjamanen som overlever døden og forutser terror

Avisen viser til navnet på turneen, som heter «The Princess and The Shaman». Paret offentliggjorte forholdet få dager før turneen skulle starte og billettsalget har økt betydelig etter dette, skriver avisen.

– Med andre ord bruker Märtha Louise aktivt prinsessetittelen til å fremme salg av billetter. Det er uholdbart, skriver avisen på lederplass og fortsetter:

Les også: Nå ligger Märthas kongebolig på Finn

– Märtha Louise har flere ganger før blitt oppfordret til å si fra seg tittelen. Det rådet bør hun følge. Både av hensyn til seg selv og kongehuset.

Trolig vil ikke Kongehuset eller Det kongelige hoff foreta seg noe for å begrense sjaman Verrett i hans sjaman-virksomhet. Det skriver ABC Nyheter.

Selv om Märtha Louise fortsatt er prinsesse, har hun frasagt seg sin kongelige tittel («Hennes Kongelige Høyhet») og sin apanasje for å kunne tjene penger slik hun ønsker, skriver ABC Nyheter.

Dermed er hun ikke en del av Kongehuset, selv om hun er en del av kongefamilien.

Det kongelige hoff kommer derfor ikke til å uttale seg om prinsessens forhold til sjamanen, får ABC Nyheter opplyst fra kommunikasjonssjef ved hoffet, Guri Ofstad Varpe.

Sier ikke fra seg tittelen

Prinsesse Märtha Louise sier imidlertid til God morgen Norge torsdag at hun ikke vurderer å si fra seg tittelen.

- Jeg brukte å bli såret over slike uttalelser, men denne gangen ble jeg ikke det, sier prinsessen.

På spørsmål fra TV 2-journalistene om hvordan mediekjøret påvirker Märthas barn, sier hun at de takler det bra.

- De vet hvordan pressen fungerer. Pressen tar halv-sannheter og spinner videre på det. Det er slik pressen i Norge fungerer, sier hun.

Les: Prinsesse Märtha Louise langer ut mot pressen

– Kongehuset må umiddelbart stoppe kvakksalveri

Onsdag gikk Blodkreftforeningen ut og reagerte kraftig på uttalelsen til Derek Verret som hevder at leukemi skyldes dårlig balanse i blodet, og at han har kreftene til å gjenopprette denne balansen.

– Kongehuset og helsemyndigheter må umiddelbart stoppe kvakksalveri og alternative utspill som ikke har noe grunnlag i virkeligheten pasienter og det profesjonelle medisinske miljø står i. Det advares herved mot slike amatøruttalelser som spres i Norge i disse dager. Vi forventer en klar og tydelig melding fra Kongehuset, og at videre markedsføring av denne turneen gjøres uten bruk av kongelige titler, sier Olav Ljøsne, leder i Blodkreftforeningen.

Les også: Fastlege om alternativ medisin: - Ytterste konsekvens er at pasienten kan dø

Prinsessen og sjamanens foredragsturné om selvrealisering starter i København søndag. Deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad neste uke.

Les også: Straffeadvarsel til Märtha og Durek