RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis oppfordrer til drap

Sist oppdatert:
Den israelske avisen Jerusalem Post krever at Israel tar livet av palestinernes president Yassir Arafat.

"Vi må drepe Yassir Arafat fordi verden ikke gir oss noe alternativ", skriver avisen torsdag i en leder som har overskriften "Nok".

Det melder NTB.

"Vi er på et punkt i vår historie der den diplomatiske risikoen ved å forsvare oss er viktigere enn risikoen ved ikke å gjøre det", skriver avisen.

"Når det avgjørende øyeblikket kommer, er det ikke noe poeng å stanse på halvveien. Skal vi fordømmes uansett, kan vi like gjerne gjøre det".

Utenriksminister Silvan Shalom sa torsdag at et flertall av medlemmene i regjeringen nå er tilhengere av å utvise Arafat. Regjeringen møttes torsdag for å drøfte saken.

Men ifølge Jerusalem Post vil Arafat være et like stort eller større problem for Israel om han reiser fritt rundt i verden, enn om han fortsetter å sitte isolert i Ramallah.

Avisa tror at den arabiske opposisjonen mot Israel neppe vil øke, heller tvert imot, fordi motstanden mot Israel blir større nettopp fordi araberne oppfatter det slik at Israel ikke er i stand til å ta avgjørende skritt for å forsvare seg.

"Arafat does not just stand for terror, he stands for the refusal to make peace with Israel under any circumstances and within any borders. ", skriver avisen i den kompromissløse lederen.

Her kan du lese hele lederartikkelen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere