Avis oppfordrer til drap

Den israelske avisen Jerusalem Post krever at Israel tar livet av palestinernes president Yassir Arafat.

20.06.08 11:04

"Vi må drepe Yassir Arafat fordi verden ikke gir oss noe alternativ", skriver avisen torsdag i en leder som har overskriften "Nok".

Det melder NTB.

"Vi er på et punkt i vår historie der den diplomatiske risikoen ved å forsvare oss er viktigere enn risikoen ved ikke å gjøre det", skriver avisen.

"Når det avgjørende øyeblikket kommer, er det ikke noe poeng å stanse på halvveien. Skal vi fordømmes uansett, kan vi like gjerne gjøre det".

Utenriksminister Silvan Shalom sa torsdag at et flertall av medlemmene i regjeringen nå er tilhengere av å utvise Arafat. Regjeringen møttes torsdag for å drøfte saken.

Men ifølge Jerusalem Post vil Arafat være et like stort eller større problem for Israel om han reiser fritt rundt i verden, enn om han fortsetter å sitte isolert i Ramallah.

Avisa tror at den arabiske opposisjonen mot Israel neppe vil øke, heller tvert imot, fordi motstanden mot Israel blir større nettopp fordi araberne oppfatter det slik at Israel ikke er i stand til å ta avgjørende skritt for å forsvare seg.

"Arafat does not just stand for terror, he stands for the refusal to make peace with Israel under any circumstances and within any borders. ", skriver avisen i den kompromissløse lederen.

Her kan du lese hele lederartikkelen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.