Avis: Regjeringen åpner for postnummerlotteri

Oslo (NTB): Regjeringen kommer nå til å åpne for postnummerlotteri i Norge, skriver Finansavisen. Dette vil være første steg mot slutten for spillemonopolet i Norge, tror advokat Thomas Nordby, som er ekspert på EU-rett.

Ifølge avisen kommer regjeringen nå til å åpne for postnummerlotteri. Den forrige regjeringen ville ikke la slike lotterier få innpass i Norge da saken var tema i fjor sommer. Høyre-leder Erna Solberg sa før valget at dette var noe hun ikke kom til å akseptere om hun vant valget.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) bekrefter at regjeringen nå arbeider med et forslag om å endre lotteriforskriften.

- Formålet er å åpne opp for flere private lotterier, sier hun til Finansavisen.

- Postkodelotteriet vil eventuelt få tillatelse etter den nye lotteriforskriften. Vi jobber samtidig med opplegget for en utredning av en mulig lisensmodell for utenlandske spillselskap. Dette er et noe mer langsiktig arbeid, sier Widvey videre.

Postnummerlotteri er en lotteriform hvor spilleren bruker postnummeret sitt som en del av loddnummeret. Når en spiller vinner, vinner også alle andre personer med samme postnummer som har kjøpt lodd. Det nederlandske selskapet Novamedia har søkt om tillatelse til et slikt lotteri i Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag