RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis skaper harme: Klistret våpenannonse over oppslag om kirkemassakre

Lesere av Charleston Post and Courier fikk avisen levert med en våpenannonse, samme dag som avisen har hovedoppslag på kirkemassakren hvor ni personer ble skutt og drept.
Lesere av Charleston Post and Courier fikk avisen levert med en våpenannonse, samme dag som avisen har hovedoppslag på kirkemassakren hvor ni personer ble skutt og drept.
Sist oppdatert:
- Forferdelig dårlig timing, men det var utenfor vår kontroll, sier en talsperson for våpenbutikken.

Avisen The Charleston Post and Courier, som er lokalavis for området hvor ni mennesker ble skutt og drept i en kirke onsdag kveld, har måttet tåle krass kritikk for en våpenannonse som var klistret utenpå avisen torsdag.

Avisen hadde i likhet med mange andre oppslag på kirkemassakren i sin sin torsdagsutgave. Men over forsideoppslaget med tittelen «Ni drept i kirkeangrep», fikk mange abonnenter en påklistret annonse for en våpenbutikk som reklamerte med «ladies night», et arrangemenet som promoterer skytevåpen for kvinner.

Nå har avisen gått ut og beklaget at flere abonnenter fikk avisen tilsendt med annonsen som klistremerke på forsiden.

- At denne forside-annonsen var klistret på flere abonnementsaviser på samme dagen som denne tragedien er en dypt beklagelig tilfeldighet. Vi beklager til alle som føler seg støtt, skriver avisen på sin Facebook-side. 

LES OGSÅ: Antatt gjerningsmann pågrepet etter kirkemassakre

Pågripet

21 år gamle Dylann Roof (21) ble torsdag pågrepet av politiet mistenkt for kirkemassakren i Charleston i South Carolina.

Gjerningspersonen skal ha sittet inne i kirken sammen med kirkegjengerne i en time før han løsnet skudd.

Åtte personer ble skutt og drept inne i kirken, mens én døde på sykehus. Ytterligere én person ble såret og er på sykehus. Også to andre som var til stede overlevde angrepet.

- Forferdelig dårlig timing

Mange av avisens lesere har reagert kraftig på annonsen, og kalt den smakløs. 

En talsperson for ATP GunShop and Range, som stod bak annonsen, uttaler til Daily Mail at annonser er planlagt flere uker i forveien, og at selv om det var «forferdelig dårlig timing» hadde våpenbutikken ingen kontroll over dette.

Hatkriminalitet

Politiet har mistanke om at kirkedrapene var rasistisk motivert. I et bilde på Facebook har den antatte gjerningsmannen Dylann Roof på seg en jakke med flagget til Rhodesia, det nåværende Zimbabwe, og det sørafrikanske flagget fra apartheid-tiden.

Det amerikanske justisdepartementet kunngjorde torsdag at drapene blir etterforsket som hatkriminalitet. 

Obama kjente et av ofrene

President Barack Obama holdt torsdag en pressekonferanse i Det hvite hus, hvor han fortalte at han selv kjente pastor Clementa Pinckney i Emanuel African Methodist Episcopal Church, som er et av ofrene.

– South Carolina er et hellig sted i USAs historie, sa en tydelig preget Obama.

Barack Obama etterlyste en holdningendring i USA for å få gjort noe med det store omfanget av våpenrelatert vold i landet.

– Enda en gang er uskyldige mennesker drept delvis fordi noen som vil påføre andre mennesker skade, har tilgang til våpen. Vi må innse det faktum at denne type vold ikke skjer i andre utviklede land, sa Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere