RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisa Nordland anker dom for ærekrenkelse

Bodø (NTB): Avisa Nordland anker dommen som pålegger avisen å betale 400.000 kroner i erstatning for ærekrenkelser mot kirurg Ratislav Kunda.

Dommen falt i Salten tingrett sist mandag. I tillegg til erstatningen, ble avisen dømt til å betale 320.000 kroner i sakskostnader.

- Dommen ligger langt utenfor gjeldende rettspraksis i injuriesaker, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen til sin egen avis.

- Det er en samlet vurdering som ligger til grunn for at vi velger å anke. Etikken er allerede frikjent gjennom to klager til Pressens Faglige Utvalg.

Hanssen sier avisen oppfatter at dommen snevrer inn pressens arbeidsrom i saker hvor «vårt samfunnsoppdrag er å avsløre uheldig praksis i saker av stor offentlig interesse».

Saken avisen ble saksøkt for gjaldt feiloperasjoner ved Nordlandssykehuset der Kunda arbeidet. I dommen som falt mandag, heter det at den alminnelige leser ville ha oppfattet at kirurgen fjernet livsviktige organer fra en frisk pasient, uten å ta seg tid til å sjekke om pasienten virkelig hadde kreft. Retten konkluderte med at Avisa Nordland hadde handlet uaktsomt og rettsstridig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere