*Nettavisen* Nyheter.

Avisansatte nektes pensjonsavtale

Aftenposten-ansatte blir nektet avtalefestet pensjon. Aftenpostens direktør Olav Mugaas vurder rettssak, skriver Aftenposten.

20.06.08 11:04

I forbindelse med nedbemanninger tilbød Aftenposten gavepensjon til dem som ville gå av på avtalefestet pensjon (AFP).

Nitten ansatte i Aftenposten har fått avslag på søknaden om avtalefestet pensjon. Ytterligere tre venter på at søknaden deres skal behandles.

Styret i Felleskontoret har behandlet avtalen som lå til grunn for søknadene, og er kommet til at den er i strid med regelverket. Dermed er det nærliggende å tro at også de tre siste vil få avslag på søknaden.

Striden mellom Felleskontoret og Aftenposten dreier seg om avtalen avisen har inngått med de ansatte. Felleskontoret mener at avtalen er inngått for lang tid i forveien. Ansatte mister nemlig retten til å gå av på avtalefestet pensjon (AFP) hvis de skriver under på at de skal gå av ett eller to år i forveien. Ifølge vedtektene kan de ikke gjøre det før et halvt år i forveien.

Aftenposten på sin side hevder at det ikke er inngått slike avtaler. Det de har inngått avtale om, er at de som ønsker å gå av fra 62 år eller senere, skal få en gavepensjon fra avisen, hvis de går av på AFP. Aftenposten mener at dette er en frivillig ordning, og at de som opprinnelig sa ja, har lov til å ombestemme seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.