RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisdame blir ukebladredaktør

Sist oppdatert:
Maj-Lis Stordal er ansatt som ny sjefredaktør i Norsk Ukeblad. Hun kommer fra stillingen som politisk redaktør i Varden.

Ulf-Arvid Mæjlender gikk av som redaktør i Norsk Ukeblad tidligere i år. Nå har eieren Hjemmet Mortensen funnet avtageren, men det er ingen typisk ukebladkvinne som overtar jobben i et av landets største ukeblad.

Ukebladforlaget Hjemmet Mortensen har ansatt Maj-Lis Stordal (54) som ny sjefredaktør. Hun kommer fra stillingen som politisk redaktør i Varden, en avis hun tidligere har vært sjefredaktør i. Stordal har en bred pressefaglig bakgrunn, blant annet som sjefredaktør og daglig leder i Telen.

- Vi er glad for å ønske henne velkommen til Hjemmet Mortensen, og er overbevist om at hun vil bidra til en god utvikling for Norsk Ukeblad, sier forlagsdirektør Tore Sannum om ansettelsen.

Han tror ikke det er noen ulempe med at Stordal ikke har lang ukebladerfaring.

- Hun har bred presseerfaring og bred ledererfaring, noe vi har vektlagt. Vi føler at vi har ivaretatt ukebladerfaringen godt nok i ledergruppen fra før, sier han.

Norsk Ukeblad har slitt med opplaget i en årrekke. Bladet har rast fra et opplag på 259.000 eksemplarer i 1991, til 161.000 i fjor. Det opplagsraset skal Stordal stoppe.

- Vi må være lojal mot merkevaren, samtidig som vil bedrer kvaliteten. Norsk Ukeblad er en av de best kjente merkevarene i Norge, det skal vi bygge videre på, sier Sannum og viser til at de har klart å stoppe den negative utviklingen i Hjemmet, som i år øker opplaget.

- Vi vil snu opplaget i Norsk Ukeblad på samme måte som vi har gjort med Hjemmet, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere