Aviser: - Astrup ble kvotert vekk

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Høyres Nikolai Astrup var favoritt til jobben som ny miljøvernminister, men feil kjønn og feil hjemsted gjorde at jobben isteden gikk til Tine Sundtoft, skriver flere aviser.

17.10.13 03:03

Flere i Høyres stortingsgruppe hadde aldri hørt om Sundtoft før de tirsdag kveld fikk listen over statsråder i den nye Solberg-regjeringen. Og mange var oppgitt over at Astrup ble vraket til fordel for en statsråd med lite eller ingen spesialkunnskap på et så viktig felt som miljøfeltet, skriver Aftenposten.

Flere kilder i Høyre peker på at Sundtoft er nær venn med nestleder og like fersk kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Ingen av kildene ønsker imidlertid å stå fram med sin kritikk av Solberg for valget av ny miljøvernminister. Mange mener det vil være ufint å gå ut med kritikk, og ønsker isteden å gi Sundtoft en sjanse til å vise at hun duger.

Selv legger ikke Nikolai Astrup fra Oslo Høyre skjul på at geografi har spilt en avgjørende rolle.

- Det er en geografisk kabal som skal opp. Vi har fått inn Ine Eriksen Søreide til et viktig departement. Hun kommer til å gjøre en veldig god jobb som statsråd, sier Astrup til Dagsavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.