*Nettavisen* Nyheter.

Aviser kan få momsregning på 500 millioner

Oslo (NTB): Regjeringen vil oppheve momsfritaket for papiraviser. Det betyr en regning på en halv milliard kroner, melder Klassekampen.

Regjeringen ønsker å innføre en felles lavmoms på åtte prosent for både papir- og digitalaviser. Det vil gå hardt ut over papiravisene, som hittil har vært fritatt for moms.

Ifølge Medietilsynet utgjør regjeringens momsregning til avisene en sum på om lag 500 millioner kroner, basert på opplagstall fra 2012, skriver Klassekampen. Det er nesten dobbelt så mye som den samlede pressestøtten.

- Innfører de 8 prosent moms over natta, vil situasjonen bli dramatisk for en avis som vår. Vi er i en markedsposisjon som gjør at vi ikke kan dytte momsregningen over på våre lesere, sier sjefredaktør Anders Nyland i Bergensavisen til Klassekampen.

Mediebedriftenes landsforening (MBL), som BA er en del av, ønsker en overgangsperiode på fem år før momsen blir innført på papiravisene, noe som vil gi mediene tid til kunne bygge finansielle muskler til å takle utfordringene. Det tror MBL-direktør Randi Øgrey at kulturminister Widvey og regjeringen vil lytte til.

- Kulturminister Thorhild Widvey har sagt at hun vil at bransjen skal lykkes i den digitale transformasjonen. Vårt råd er at virkemidlene i mediepolitikken må henge sammen, sier Øgrey. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.