Sliter du med å kommentere eller vise kommentarene under Nordlys-sakene i dag? Da er du ikke alene, skriver Nordlys.

Systemet Nordlys benytter seg av, Origo, er nemlig nede som følge av angrepene fra datakriminelle mot nettsiden mittarbeiderparti.no.

Les flere saker fra Nordlys her

Angrepene er etter all sansynlighet et svar på at Arbeiderpartiet og Høyre innfører datalagringsdirektivet her i landet.

Nettkriminelle som hevder å være knyttet til gruppen som kaller seg Anonymous varslet at de ville angripe partienes nettsider dersom direktivet ble innført, og skrev i går i en epost til Dagbladet at angrepet nå ville starte.

Grasrotgruppe
Anonymous kaller seg selv en grasrotgruppe av aktivister. Gruppen oppgir å ha elleve medlemmer i Tromsø.

På gruppens hjemmesider hevder den at den ikke stiller seg bak noen dataangrep eller ulovlige handlinger.

Avisa Østlands-Posten har også blitt utsatt for dataangrep torsdag.

Alle tjenestene basert på funksjonalitet fra Origo har i perioder i dag vært utilgjengelig. Dette gjelder blant annet sonen forumvik.no, og også kommentarfelt på artikler, opplevelseskalenderen og flere andre tjenester, skriver Østlands-Posten.

- Årsaken er problemer i Origo som følge av tjenestenektangrep mot sonen mittarbeiderparti.no. Angrepene har etter all sannsynlighet sammenheng med de generelle angrepene mot Arbeiderpartiet i kjølvannet av datalagringsdirektivet, sier teknisk leder Simen Graff Jenssen i A-pressen Digitale Medier i en pressemelding.

Les flere saker fra Østands-Posten her.