RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avisgigant mot konkurs

Sist oppdatert:
Avisselskapet Tribune Co, som gir ut Los Angeles Times og Chicago Tribune, er i akutt konkursfare.

Tribune Co har kniven på strupen som følge av en massiv gjeld. Selskapet gir ut Chicago Tribune og Los Angeles Times, den fjerde største avisen i USA, og har nå søkt beskyttelse fra sine kreditorer.

NA24 – din næringslivsavis

Det 161 år gamle selskapet har hele 12,9 milliarder dollar, eller 91,46 milliarder kroner, i gjeld. I går søkte selskapet konkursbeskyttelse, såkalt «Chapter 11», ved en domstol i Delaware, ifølge Bloomberg.

Tynget av den økonomiske krisen i USA og sviktende annonsevolumer gjorde tiltaket tvingende nødvendig.

- Faktorer utenfor vår kontroll har skapt en perfekt storm, uttalte toppsjef Sam Zell i forbindelse konkursbeskyttelsen.

Milliardæren Sam Zell kjøpte avisselskapet i fjor for 8,2 milliarder dollar, og har solgt unna flere eiendeler for å holde selskapet flytende.

Både oppsigelser, salg av eiendeler inkludert Long Islands-avisen Newsday, og å legge ut baseballaget Chicago Cubs har vært tiltak for å prøve å håndtere den store gjelden og den fallende fortjenesten.

Men med et avismarked som raste 18 prosent i tredje kvartal, kan jobben synes tøff for Zell, selv om han hevder å ha nok kontanter til å fortsette avisproduksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere