RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avispapirigigant topper konsensus

Sist oppdatert:
Det store canadiske avispapirkonsernet Abitibi-Consolidated overrasker med et bedre resultat enn ventet for første kvartal. Kosnernet ser et stramt papirmarkedet inn i andre kvartal
Abitibi som er Nord-Amerikas største avispapirprodusent, fikk et resultat før valuta og engangsposter på minus 65 millioner canadiske dollar, eller 15 cent pr. aksje. Ifølge Thomson First Call hadde analytikerne ventet minus canadiske 18 cent.

Etter valutaposter og andre engangsposter endte resultatet på minus 31 millioner dollar. Selskapets avispapirproduksjon viste et nullresultat for kvartalet, mens konsernets resterende papirproduksjon bidro negativt.

Driftsinntektene endte på 1.355 millioner dollar, mens det var ventet en omsetning på 1.219 millioner ifølge Thomson First Call.

- Prisene på alle våre produkter fortsetter å bedres og som et resultat har vår EBITDA før nedstengningskostnader steget mer enn 40 prosent siden fjerde kvartal 2003, sier konsernsjef John Weaver i Abitibi i en kommentar.

Han mener at den siste oppgangen i avispapirprisene i Nord-Amerika er et signal på har det nordamerikanske markedet er i balanse. Han ser også at tegn i publiseringsindustrien og deres egen ordrebok som tyder på at de vil bli utsolgt for papir også i andre kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere