RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avispapirprodusenter kuttes til "junk"

Sist oppdatert:
Kredittratingbyrået Standard & Poor's har senket geldsrating til de nordamerikanske avispapir- og treforedlingskonsernene Bowater og Abitibi til under "investment grade", populært kalt "junk"
Det går frem av en pressemelding fra S&P.

Ratingbyrået kutter de to ledende avispapirprodusentenes rating fra BBB- til BB+, hvilket betyr at de mister sin "investment grade"-status. Det betyr høyere lånekostnader. Mange institusjoner kan bare investere i obligasjoner som har investment grade.

Ifølge S&P reflekterer nedgraderingen at det ikke forventes at bransjen gjennom industrisyklusen vil klare å oppnå kredittforhold som forsvarer den tideligere ratingen.

S&P opprettholder stabile utsikter for både amerikanske Bowater og canadiske Abitibi, begge blant de tre største produsentene av avispapir i Nord-Amerika.

- Selv om avispapiretterspørselen og prisingen er gradvis forbedret fra pressede nivåer, har markedsnedturen vært dypere og lengre enn forventet, og utsiktene for en opptur til robuste forhold i år er svake, skriver S&Ps kredittanalytiker Pamela Rice i meldingen.

Det påpekes at de høye gjeldsnivåene i selskapene ikke kan forventes å falle snarlig, samtidig som giringen har vist seg for høy sett i lys etterspørsels- og prisvolatiliteten selskapene har opplevd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere