Blir bøtelagt daglig, men nekter å flytte husbåten: – På vannet kan du gjøre omtrent hva du vil (Drammens Tidende)

Pål Harstad har snart jobbet med sin hjemmelagde husbåt i to år. Noe av grunnen til at det har tatt så lang tid, er at han fokuserer på gjenbruk og har fått det meste av materialer gratis.

Men i november er det to år siden kommunen beordret ham å flytte husbåten. Likevel står den på samme plass fortsatt, det til tross for inkassovarsler og dagbøter.

– Jeg har lest meg opp på det. På vannet kan du gjøre omtrent hva du vil, så lenge du ikke plager noen. Noen må være krenket av at husbåten ligger der, og det er det ingen som er, mener Harstad.

Og Harstad har ingen planer om å flytte husbåten, og sier han er klar til å stå løpet ut.

– Jeg har vært ute en vinternatt før. Jeg kommer ikke til å betale dagbøtene, og inkassovarselet tar jeg med knusende ro. Kommunen famler veldig i lovverket, og jeg møter dem gjerne i retten. Den saken ville jeg vinne, sier Harstad selvsikkert til Drammens Tidende. Les mer her.

Alltid oppdatert: Nyhetsstudio.

Gjemte dopingpreparater i kjøttdeig og risposer: – Dette var en spesiell sak (Sandefjords Blad)
Tirsdag gjorde tolletaten et noe unormalt funn på Torp flyplass. En passasjer kom med fly fra Warszawa. Den mistenkte hadde pakket inn dopingpreparater i kjøttdeig og «boil-in-bag» ris.

– Dette var en spesiell sak, på bakgrunn av hvordan mistenkte hadde pakket inn dopingproduktene. Beslaget er det vi karakteriserer som alvorlig tollovertredelse på grunn av mengden mistenkte hadde med seg, sier Geir Nielssen, seksjonssjef i tolletaten på Torp til Sandefjords Blad.

Passasjeren hadde med seg 30 hetteglass og ti ampuller med forskjellige typer flytende doping. I tillegg hadde vedkommende 100 tabletter med testosteron, tre hetteglass med et svangerskapshormon og 78 tabletter som vedkommende ikke hadde resept på.

– Vi har hyppige beslag, men det er ofte mindre kvanta til personlig bruk. Sandefjord lufthavn Torp har mange flyginger fra Polen og det er et av landene vi har flest beslag fra, sier han. Les mer her.

Saga er født på «feil» tidspunkt av året: – Det er en ganske urettferdig lov (Røyken og Hurums Avis)

Sage er født i februar, noe gjør at hun ikke får barnehageplass i år. Fordi barnehage loven sier at man kun har rett på barnehageplass hvis barnet fyller ett år innen utgangen av november.

Altså må saga vente til høsten 2023 før barnehageplass er en mulighet.

– Vår situasjon er at vi er så heldig at vi har fått barn, men så uheldig at vi har fått barn i begynnelsen av februar. Det er det verst tenkelige tidspunktet med tanke på barnehageopptak, sier mamma Jeanett Sandmo (35).

– Det er en ganske urettferdig lov med hensyn til barnet som kanskje kunne tenke seg å sosialisere og være i barnehagen, og for foreldrene, fortsetter 35-åringen. Les mer her.


Satt opp gravsteinen på feil sted: – Sjokk (Dagbladet)
Da Jarle Myklebust og hans barn skulle besøke en avdød nær familievenns grav i Bergen fikk de seg en sjokkopplevelse de helst skulle vært foruten.

– Vi visste jo hvor han lå begravet, men ble litt fortumlet da vi kom dit og ikke fant graven.

Myklebust og barna hadde vært i begravelsen og var ikke i tvil om hvilken gravplass de skulle besøke.

– Da har de faktisk satt steinen på feil grav. Det var et sjokk. Jeg var ikke sint, men jeg var veldig oppgitt, sier han til Dagbladet.

Og selskapet beklager feilen på det sterkeste.

– Vi synes at dette er skikkelig beklagelig. Det er en menneskelig feil. De som har montert beklager og sier de ikke forstår hvordan de kunne ta feil av gravene, sier Sæthre Stein som er daglig leder i selskapet, til Dagbladet. Les mer her.

Brukte bil som rambukk: – Fremstår som profesjonelt og planlagt (Drammens Tidende)
Natt til mandag 15. august ble Gullfunn og Aseco, på Buskerud Storsenter, utsatt for et ran som nærmest ligner en actionfilm.

Ranerne brukte nemlig en bil som rambukk for å ta seg inn i virksomheten.

– Vi har ingen mistenkt eller siktet i saken per nå. Men vi jobber fortsatt med saken, og det er en del ting som må gjøres og undersøkes, for eksempel vitneavhør, sier Tina Berg, seksjonsleder for etterforskning og etterretning ved Drammen politistasjon til Drammens Tidende.

– Det er handlet raskt i dette tilfellet, og det er stjålet en bil kort tid i forveien, fra i nærheten av Buskerud Storsenter. Det framstår profesjonelt og planlagt, sier Berg. Les mer her.