Sjokkpriser på kommunal lading: Elbilen til Øystein havner snart på finn.no
(Nordre Aker Budstikka)

Bystyret i Oslo vedtok tidligere i desember en prisøkning på kommunale ladeplasser. For enkelte tidspunkter er prisøkningen på hele 170 prosent, skriver Nordre Aker Budstikke.

Øystein Sehlmann er bosatt på Ullevål hageby og sier han nå vil bytte ut sin elbil med dieselbil.

– Det virker som det er full panikk i kommunen. Dette gjør det svært lite attraktivt å ha elbil i Oslo dersom du ikke har egen ladeboks hjemme og dermed får strømstøtte. Det er en helt urimelig diskriminering av alle som er helt avhengig av kommunal ladeplass, sier han til avisen.

Sehlmann er en av dem som ikke har anledning til å lade privat der han bor.

Les mer her (+).

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Professor Odne (41) gjør suksess med «den nye oljen». På bare ett år økte han inntekten med 18 millioner
(NT24)

NTNU-professor Odne Stokke Burheim har jobbet systematisk mot å møte den enorme etterspørselen som kommer innen fornybar energi i årene framover.

Det skriver NT24.

– Dette med vekst i grønn sektor og energilagring er noe jeg har jobbet med og hatt en visjon for i 10 år, sier Buheim til avisen.

I mai i fjor varslet Sintef at de bygger et batterilaboratorium i Trondheim til 45 millioner kroner, for å posisjonere seg i en bransje hvor konkurransen stadig ekspanderer seg.

– Det er en sektor hvor etterspørselen omtrent har doblet seg hvert tredje år. Nå nærmer vi oss det punktet hvor doblingen skjer annethvert år, sier Burheim om «den nye oljen» til avisen.

Les mer her (+).

Bilist fikk bot og kjeft for mobilbruk – anmeldte politibetjenten
(Avisa Oslo)

En bilist endte opp med å anmelde politibetjenten, etter selv å ha blitt anmeldt for bruken av mobiltelefon under kjøring.

Det skriver Avisa Oslo.

Bilisten fikk først tilbud om et forenklet forelegg på 7450 kroner og tre prikker, men nektet.

Derfor ble det skrevet en anmeldelse på forholdet.

Bilisten svarte da med å anmelde politibetjenten for straffbar tjenestefeil, og hevder at anmeldelsen var feilaktig og at politibetjenten hadde «kjeftet og skreket», skriver AO.

Les mer her (+).

Ber om hjelp mot plagsom kebablukt: – Jeg har teipet over ventiler
(Hamar Arbeiderblad)

I Holsetgata startet Hussein Adel Feilinezhad opp Adel's Kebab & Pizza i juli. Nå har en beboer tatt kontakt med kommunen med bønn om å få hjelp mot lukt av kebab og gatekjøkken.

– Dette har vært mitt hjem i ni år. Før gatekjøkkenet flyttet hit så var alt bra, sier beboeren til HA.

Hun ønsker å være anonym, men hevder å snakke på vegne av flere i bygget.

– Lukt fra gatekjøkkenet siver nå inn i leiligheten min. Les saken her (+).

Morgan (54) ble nektet å handle to øl: – Det var ubehagelig
(Lierposten)

Lørdagshandelen til Morgan Langfeldt og sønnen ble ikke helt som forventet. Langfeldt sier han hadde kjøpt matvarer for rundt fem hundre kroner og to øl som han skulle ha senere på kvelden. Da han ble bedt om legitimasjon skjønte han ingenting.

– Overraskelsen var stor da personen i kassa spurte om legitimasjon. Jeg måtte spørre om hun mente det, jeg er tross alt over 50 år, forteller Langfeldt, som på det tidspunktet syntes episoden var pussig og trodde det var en spøk. Les saken her (+).