Fant kakerlakk på kjøkkenet – nå er restauranten stengt (Budstikka)

Tre dager etter at Budstikka omtalte Mattilsynets hårreisende funn på restauranten Tika Tika på Sandvika Storsenter, har serveringsstedet lukket dørene for godt. Limfeller fulle av døde og levende kakerlakker, forurensningsfare og mangelfull nedkjøling og sporbarhet var bare noe av det Mattilsynet omtalte.

Det ble for mye for Sandvika Storsenter i Bærum.

– Budstikka har nylig skrevet om mattilsynets negative rapporter etter kontroll av spisestedet, rapporter som også jeg har vært kjent med. Det er ikke slike overskrifter vi ønsker at våre leietakere skal skape, men det er flere forhold enn Mattilsynets kontroller som er med i helhetsvurderingen vår, forteller senterdirektør Kathrine S. Ingerø.

Daglig leder av Tika Tika har ikke svart Budstikkas henvendelser.

Les hele saken hos Budstikka.

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Alf trues med tvangsmulkt og dagbøter: – Jeg trenger hjelp! (Romerikes Blad)

På en avsidesliggende eiendom i Søndre Høland i Aurskog-Høland kommune, bor 76 år gamle Alf Hammer. Nå krever kommunen penger av den enslige 76-åringen. 75.000 kroner for å være nøyaktig, samt dagbøter på 250 kroner.

Årsaken er 50 gamle vrak som står strødd på eiendommen. Her er det amerikanske «flak», militære kjøretøy, gravemaskiner og personbiler.

– Vi prøver å sette en frist som vil være realistisk å overholde, sier Kjetil Hauger, enhetsleder for forvaltning i kommunen.

Opprinnelig var fristen 11. november, men Romerikes Blad får opplyst av Aurskog-Høland kommune at fristen er utsatt på ubestemt tid etter at kommunen var på befaring hos Hammer.

Årsaken til tvangsmulkten var et varsel fra Statens naturoppsyn om forurensningsfare ved Haldenvassdraget for fem år siden. Hammer fikk lov til å ha maks ti biler på tomten.

Derfor må 76-åringen kvitte seg med 50 biler.

– Hva hjelper det meg og samfunnet å måtte betale 75.000 kroner og dagbøter til staten? Bilene blir ikke borte av den grunn. Tvangsmulkt skal ikke være en straff, men et insentiv til å ordne opp etter seg. Jeg forsøker, men jeg har ingen mulighet til å håndtere dette alene. Jeg er et gissel på egen gård, uten utvei, sier han.

Les hele saken hos Romerikes Blad.

Etter to år i nykjøpt hus skjønte de hvorfor de ble syke: – Forstår ikke hvorfor det skulle være så vanskelig for borettslaget å ta ansvaret (Østlandsposten)

Januar 2020 flyttet Camilla Hauge (36) og Kjetil A. Molteberg (40) og sønnen Marcus (5) inn i et rekkehus på Tagtvedt i Larvik. Det ble fulgt av to år med hodepine, trøtthetsfølelse og økende astmaproblemer for sønnen.

I sommer fant familien årsaken.

– Det ble etter hvert umulig å bo her. I juni måtte vi flytte til slektninger, og da forsvant de plagene vi har hatt gjennom to år. Da hadde vi avdekket en rekke problemer vi forsto var årsaken til plagene, og det vi har oppdaget i huset er forferdelig. Her er det gjort store feil som har ødelagt huset, sier Hauge og Molteberg til Østlands-Posten.

Les også: Denne bagetten fikk Vigdis til å steile

Det startet med funn av svartsopp på gipsplater i kjøkkenet. Bak gipsen var det rottereir. Isolasjonen var våt av urin fra rottene.

– Nå er vi også bekymret for om det kan være mer å finne i andre etasje, sier Hauge.

Leder for Tagtvedt 2 borettslag, Torunn Myhre, ønsker ikke å uttale seg om saken, og henviser til Labo sentralt. Avdelingsleder og jurist hos Labo i Larvik, Janne Balberg Kvisvik, sier til ØP at dette nå er en forsikringssak som ligger til behandling hos borettslagets forsikringsselskap If.

Les hele saken hos Østlandsposten.