Kvinnen leverte denne dukken til en kjenning – mottakeren fikk tilbakeslag på posttraumatisk stressyndrom (Fremover/Nordlys)

Det var en lørdag kveld i januar en venninnegjeng i Sør-Troms var samlet hjemme hos en av dem. Her fant de fram en oppblåsbar sexdukke de moret seg med å kle opp i undertøy.

Venninnegjengen kjørte så rundt for å finne noen å gi den til. Etter et par bomturer, endte de opp hos en kjenning fra skoletiden. Han åpnet døren og tok imot dukken.

I ettertid ble kvinnen kjent med at mannen hadde reagert kraftig på dette og at han hadde fått tilbakeslag på en posttraumatisk stressyndrom han tidligere var diagnostisert med. Politiet ble koblet på saken og kvinnen måtte møte i retten. Les mer (+)


Maiken (22) utdanner seg til sykepleier og får trippel lønn i deltidsjobb (Tidens Krav)

Aure kommune har funnet en måte å rekruttere sykepleiere til kommunen. Kommunen tilbyr nemlig sykepleierstudenter deltidsstilling på 20 prosent, mens lønna tilsvarer en stilling på 60 prosent – altså trippel lønn.

I bytte mot dette må studentene binde seg til stillingen i to år. Dette er ikke noe problem for Maiken (22)

– Sykepleiere må uansett ha to års klinisk erfaring før eventuell spesialisering. Her får vi en god start rett fra studiene og er sikret jobb i minst to år. Uten denne ordningen måtte jeg ha jobbet mye mer, noe som ville ha gått ut over studiene. Jeg får muligheten til å fokusere på studiene, og jeg er i tillegg sikret jobb etter endt utdanning, sier Kristiansen, som har et ønske om å fortsette og jobbe i kommunen, også etter bindingstiden.

Dette er som musikk i ørene hos ordfører Hanne-Berit Brekken. For hensikten er nettopp å få rekruttert sykepleiere på lang sikt.

– Vi måtte se på ulike løsninger for å rekruttere flere sykepleiere.

Sykepleierstudent Maiken Kristiansen mener dette er veien å gå.

– Det er en grunn til at det er sykepleiermangel. Yrket er ikke så godt betalt og det er tungt. Min oppfordring til andre kommuner er at de må friste med gode tilbud. Det er ingen selvfølge at folk vil flytte ut i distriktene, heller ikke som sykepleier. Les mer (+)

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +Alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Turen med Widerøe fikk det til å renne over for Hans-Jacob: – Helt uforståelig (iFinnmark)

Hans-Jacob Bønå reiste mellom Vadsø og Hammerfest tur-retur til en totalpris på 9.000 kroner. Da skulle muligheten til å velge seg et sete med beinplass bare mangle, mener han.

– Kortbanenettet er Nord-Norges erstatning for manglende tog. Det er en fin tanke, og det er sånn man skal kunne oppfatte det. Men det er noe riv ruskende galt når «toget» koster 9.000 kroner. Prisregimet og kortbanenettet henger ikke helt sammen. sier Bønå.

Kostnadene for å fly et lite fly er ikke nødvendigvis lavere enn kostnadene for å fly et større fly. Det sier kommunikasjonsrådgiver i Widerøe, Lina Lindegaard Carlsen.

– Og mindre fly betyr færre passasjerer å fordele disse kostnadene på. Kostnadene har også med skatter og avgifter å gjøre. Det er færre avgifter på utenlandsruter enn på innenlandsruter, for eksempel den særnorske CO₂ avgiften. I tillegg er det 70 prosent dyrere å fylle drivstoff i Finnmark mot eksempelvis Gardermoen, sier Carlsen. Les mer (+)



Nå må du ha kode for å komme inn i banklokalet: – Det blir hverdagen i alle banker innen kort tid (Gudbrandsdølen Dagningen)

Hos DNBs bank på Lillehammer kommer man ikke lenger inn uten videre. Kunder som har avtalt tid vil nå få en SMS før timen med en kode som de kan låse seg inn i lokalet med.

Årsaken er enkel: Stadig mer av tjenestene løses digitalt. Få har lenger behov for å oppsøke banken.

– Den kan benyttes innen en halv time før møtet. Når kunden taster koden og døra går opp, kommer en ny tekstmelding som ønsker velkommen. Samtidig får vår medarbeider en tekstmelding om at vedkommende venter, forklarer banksjef Bjørn Warnaar.

– Om få år er det lignende løsninger i alle banker.

Toril Amblie er pensjonist og blant dem som har vært vant til å gå i banken.

– Jeg savner skrankesjarmen med småpraten som var rundt den tradisjonelle bankskranken. Den gangen var det jo bare å komme innom, og en fikk gjort det en skulle. Men det går greit. De er jo fortsatt like hyggelige i banken. Les mer (+)