Har nektet å betale strømregningen i over et år – Nå møter han Fjordkraft i retten (Bergensavisen):

Sascha Høvring har i ett helt år nektet å betale strømregningen sin til Fjordkraft. 3. mai må han i retten.

– Jeg kommer aldri til å gi fra meg pengene frivillig. Da må de komme og ta dem fra meg, sier Sascha Høvring til BA.

Høvring mener de høye prisene bryter flere lover.

– Pristiltaksloven sier at du ikke skal ta urimelig høye priser. Derfor har jeg bestridt kravene fra Fjordkraft. De strømprisene som har vært er ikke noe systemet har anledning til å kreve, og da er det viktig at noen prøver dette rettslig. Det er den kampen jeg tar nå, sier han. Les mer (+)

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Mari (39) med celebral parese mottok grov hets på TikTok: – Hvordan har du lov til å ha barn? (Hardanger Folkeblad)

Mari Svartveit Hansen (39) er tobarnsmor. Hun har også nedsatt funksjonsevne, med diagnosen cerebral parese, som gjør at hun blant annet sitter i rullestol og snakker litt saktere enn det andre gjør.

Etter å ha lagt ut en video på den populære appen TikTok, hvor hun fortalte at hun hadde to barn mottok hun grov hets.

– Det skjedde noe da jeg sa at jeg har barn. Det er vanskelig å vite hvorfor folk reagerer som de gjør, men de har kanskje et bilde av hvordan du skal være når du sitter i rullestol, sier Hansen.

Kommentarer som «hvordan har du lov til å ha barn», «hva er innavl» og «hvor er proppen hennes» dukket opp i kommentarfeltet. Mari så seg nødt til å slette de verste kommentarene slik at datteren ikke skulle se dem.

På tross av hetsen, har ikke Mari tenkt til å slutte å legge ut videoer på TikTok. Hun vil bidra til å vise fram at ikke alle er like.

– Det kan ikke være sånn at det bare er hvite menn over 50 år som kan uttale seg. Det er et demokratisk problem at folk fra ulike minoriteter ikke våger å eksponere seg fordi de møter hets. Les mer (+)

Har jobbet med hundrevis av overgrepssaker: – Voldtekt og overgrep er et mannsproblem (Sandefjords Blad)

Ole Henrik Augestad er kommuneoverlege i Sandefjord og har i 18 år vært medisinskfaglig ansvarlig for overgrepsmottaket i Vestfold. Der har han jobbet med hundrevis av voldtekts- og overgrepssaker, og vitnet i retten flere ganger.

Han mener gutter og menn må ansvarliggjøres – både før og etter at overgrepene finner sted.

– Kvinner skal være fri og få oppføre seg og gå kledd som de vil. Det er gutter og menn som bryter grenser, utøver vold og voldtar. Derfor er voldtekt og overgrep et mannsproblem. Les mer (+)