Mistet kona og tre familiemedlemmer i 2022. Så brant huset til grunnen: – Det har ikke vært et godt år (iFinnmark)

Ingvald Ravna mistet nær alt han eide da huset hans brant ned til grunnen 11. desember. Julen ble dermed på ingen måte slik den vanligvis er for den spreke 87-åringen, som også måtte oppleve at kona og andre familiemedlemmer døde i løpet av fjoråret.

– Det har hendt så mye fæle ting i år. 2022 har tatt jævlig på, med fire dødsfall etter hverandre, og flere av de forholdsvis unge folk. Og så kom det her på toppen av det hele. Nei, det har ikke vært et godt år, sier Ingvald Ravna.

Ravna ble tilbudt en leilighet etter brannen, som han nå bor i. Men det føles ikke som hjemme, og huset sitt skal han bygge opp igjen.

– Jeg har bodd i dette huset i 70 år, og det er hjemplassen min. Jeg har alltid bodd her, og det huset som i dag brant, ble satt opp i 1952. Huset som sto der tidligere, ble jo brent av tyskerne i 1944. Sånn sett er det andre gangen huset jeg bor i på hjemplassen brenner, sier Ingvald Ravna. Les mer (+)


Fikk Mattilsynet på nakken etter salg av cannabis-chips: – Trodde det var lovlig (Trønder-Avisa)

En matbutikk i Stjørdal havnet i trøbbel etter å ha tatt inn og solgt «Chazz potato chips» fordi de inneholdt cannabis.

Mattilsynet hadde mottatt bekymringsmeldinger om at butikken har markedsført og solgt dette produktet, hvor posene er merket med «adults only».

Butikkeieren påstår at han ikke var klar over at det var ulovlig å selge cannabis-chipsen.

– Alt var ok, både fra toll og importfirmaet. Det har jeg papirer på, sier eieren.

Seniorinspektør Kjell Georg Hegstad hos Mattilsynet kan fortelle at han ikke har vært borti en lignende sak før.

– Nei, dette må sies å være et spesielt produkt, som vi ikke har å gjøre med så ofte, sier Hegstad. Les mer (+)

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Da fyrverkeriet smalt, ble kalven trampet i hjel (Aura Avis)

Nyttårsfeiringen ble ikke spesielt hyggelig på Årsprong drift. Da nyttårsrakettene satt i gang oppstå det panikk i fjøset, og dyrene løp ut i full fart.

Når fjøset var tomt så storfebonde Astrid-Merete Bye et trist syn.

– Jeg håper det blir forbudt med fyrverkeri i privat regi. I alt det vi strir med i verden, er det unødvendig. Salg av fyrverkeri bør stoppes, sier Bye. Les mer (+)

Sykehuset er smekkfullt: – Overrasket over at kabalen faktisk går opp noen dager (Haugesunds Avis)

Med diverse virus i omløp har sykehusene det travelt om dagen. Flere sykehus har måttet heve beredskapen.

Ett av disse er Helse Fonna, som har måttet ta i bruk et lagerrom for å kunne ta imot alle pasientene som kommer inn. En av årsakene er mange utskrivningsklare pasienter som de ikke får skrevet ut til kommunene, da de ikke har kapasitet til å ta dem imot.

– Det siste året har vi sett en voldsom økning her på akutten. Det er ikke et klart svar på hvorfor, men vi har jo en varslet eldrebølge, forteller sykepleier og verneombud Marita Svindland Grip.

I takt med pasientene blir også de ansatte syke, noe som skaper en utfordrende bemanningssituasjon.

– Ekstravakter og dobbeltvakter. Det er mye overtid, men vi er en gjeng som støtter hverandre og det er et godt samhold. Vi drar lasset sammen, og mange kjenner nok på et kollektivt ansvar, forteller Grip. Les mer (+)