«Jonas» bryter loven for å følge favorittlaget: – Slik det er i dag er det altfor dyrt (NT24)
Stadig flere benytter seg av ulovlige strømmetjenester for å se Premier League. Pengene havner i lomma på tunge kriminelle nettverk, advarer rettighetshavernes organisasjon.

Den lovlige strømmetjenesten i Norge for å se Premier League er Viaplay. Dersom du skal ha abonnement for å se ligaen, må du ut med 749 kr i måneden.

– I min omgangskrets har IPTV blitt stadig vanligere. Jeg tror ikke jeg tar for hardt i hvis jeg sier at mer enn halvparten av mine fotballinteresserte venner bruker en slik tjeneste, kun på grunn av pris. Alt i samfunnet har blitt dyrere, og med dagens priser begynner fotball å bli et luksusgode. Da blir det til at mange velger alternative løsninger, sier «Jonas».

Stian Løland er sjef i norske delen av virksomheten i nonprofit-organisasjonen Nordic Content Protection.

– Varsellampene bør begynne å blinke når folk ser at de får alt dette for 150–200 kroner i måneden. Det er for godt til å være sant, og helt åpenbart ulovlig, sier Løland. Les mer (+).

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +Alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Noen ganger kommer hjemmetjenesten til fots: – Uforståelig, sier bruker (Gudbrandsdølen Dagningen)
Aud Opjordsmoen på Nord-Tretten i Øyer har opplevd at hjemmetjenesten kommer til fots, eller at de ikke kommer i det hele tatt.

– Jeg har vondt av dem som jobber i hjemmetjenesten. De har fått biler som ikke har firehjulsdrift og som ikke tar seg godt fram på vinterføre. Mange ansatte fortviler. Da er det vel min jobb å si ifra, sier 74-åringen.

Opjordsmoen har en helsetilstand, som gjør at hun trenger besøk av hjemmetjenesten hver morgen.

Kommunalsjef for helse- og omsorg, Frode Fossbakken, avviser på henvendelse fra GD at leasingavtalen som ble inngått i fjor høst, ikke var tilstrekkelig vurdert med henblikk på framkommelighet.

– Men det er naturligvis ikke bra det vi nå blir fortalt. Jeg kommer til å ta en runde med hjemmetjenesten på dette, sier Fossbakken. Les mer (+).

Foreldrene til Mia (2) går til politianmeldelse etter forgiftning (Haugesunds Avis)
Mia og Anders Håkonsen fikk sjokk da de forsto hva som hadde skjedd med datteren deres i barnehagen.

Onsdag fikk de en telefon fra barnehagen om at 2-åringen kastet opp og at personalet var bekymret for henne.

– Da jeg hentet henne hadde hun nærmest dobbel størrelse i ansiktet. Jeg så med en gang at noe var alvorlig galt.

I barnehagen ble det funnet tomflasker med innhold som fikk det til å svi på hendene til de ansatte. Det er trolig dette som jenta hadde vært i kontakt med.

– Det som har skjedd er helt forferdelig. Det skal ikke være slik at barn finner noe slikt mens de leker i en barnehage. Jeg skulle gjerne hatt en alvorsprat med den som har lekt med dette stoffet i barnehagen vår. Om intensjonen var å gjøre hærverk eller skade unger er noe som burde følges opp, sier han. Les mer (+).

Flere elever mobbes i skolen (Romerikets Blad)
Andelen elever som opplever mobbing, øker på alle trinn. Det viser tall fra elevundersøkelsen som rekordmange deltok på i fjor.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier mobbetallene i undersøkelsen for alvorlige.

– Min klare beskjed til alle som jobber med barn i våre skoler er at de må gå inn i tallene og diskutere hvordan man kan jobbe med et godt og trygt skolemiljø på sin skole. Elevene har krav på et trygt skolemiljø, sier Brenna i en pressemelding.

Til tross for at flere opplever mobbing, er andelen elver som trives på skolen svert høy. Les mer (+).