Da Amell (23) så boligannonsen trodde hun det var tull: - Ser ut som et fjøs (Avisa Oslo)
Amell ønsket å flytte ut av kollektivet og bo for seg selv. Da hun så Finn-annonsen på en leilighet på Grorud med månedsleie på 8.000 kroner, synes hun det første bildet så rart ut. Da hun klikket seg inn på annonsen og så resten av bildene, reagerte hun kraftig.

– Jeg har ikke så store krav, men det der er faktisk rystende. Det ser ut som et fjøs, sier hun.

På bildene fra leiligheten kan man se smuss og fett på kjøkkenskapene, benken og veggene, i tillegg til en tom oljedunk som ligger på kjøkkenbenken.

Utleieren fjernet annonsen etter at Avisa Oslo tok kontakt.

Leieboerforeningen sparer ikke på kritikken etter å ha sett annonsen.

– Selv om det er lite som overrasker meg, så er dette noe av det verste jeg har sett, skriver avdelingsleder for bomiljø Anne-Rita Andal i en e-post til Avisa Oslo. Les mer (+)

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +Alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Åpner dørene for drop-in-bryllup på Valentinsdagen: - Trenger ikke å bety at det er mindre fint eller mindre seriøst (Ås Avis)
Benytter du deg av tilbudet til Ås kirke, blir det lett å huske bryllupsdagen. På valentinsdagen arrangerer de nemlig drop-in-bryllup.

– Man kan tenke at drop-in er for enkelt, men enkelt trenger ikke å bety at det er mindre fint eller mindre seriøst. Vi ønsker å skape et rom for høytiden og romantikken på en enkel og verdig måte, forteller prost Kjerstin Jensen til Ås Avis.

Jensen skal vie parene sammen med sokneprest Tom Egil Nordengen. Vielsene skjer mellom klokken to og fire.

Det er likevel ikke så lett at det bare er å møte opp. Parene må nemlig bestille prøveatest god til i forveien. Denne må senere leveres inn til kirken senest 10. februar. Prosten er spent på hvordan dagen vil bli. Kirken har plass til flere hundre personer, så parene kan ta med så mange de vil, eller komme helt alene. Les mer (+).

– Dei sender meg i døden (Firdaposten)
Like før helga forsvann jorda under føtene på Dace Jasmin Taurina. Då fekk ho vite at Høgsterett har avvist klagen hennar om utlevering til Latvia for soning av ein 15 år gammal ikkje-rettskraftig dom.

Dace er gråtkvalt og fortvila der Firdaposten møter ho på treningssenteret Spenst i Florø sentrum. Her trenar ho, og her jobbar ho. Daglig leiar på Spenst, Madelen Øvrebotten Hopen fortel at Dace er ein utruleg ressurs.

– Eg aksepterer at eg må sone for gamle synder, men lat meg gjere det i Norge. Om eg må sone 18 månader i eit latvisk fengsel, må eg sjølv betale fleire millionar kroner for den livsnødvendige medisinen som eg no får gratis av velferdssystemet i Norge. Dei pengane har eg ikkje. Dei sender meg i døden.

– Dei siste tre åra i Florø har eg endeleg fått eit liv som er verd å leve, seier Dace.

Og det seier ho trass i at ho fekk kreft for tre år sidan. Les mer (+).

Salongen måtte stenge: – Fikk sjokk da vi så kundelisten for januar (Bergensavisen)
På mandag ble det kjent at den andre aktøren i samme gate skal legge ned.

Beauty Brow Bar på Strandkaien i Bergen har hjulpet folk med å fikse øyenbryn, øyevipper, og hjelp med sminke i snart to år.

Salongen begjærte oppbud, som vil si at de slår seg selv konkurs.

– Vi merket særlig etter sommeren at noe skjedde. De faste kundene våre kom ikke lenger hver måned slik de hadde gjort tidligere. Vi hadde et underskudd fra fjoråret å ta igjen, men så utover året at det kom til å bli vanskelig, sier Diane Nilsen.

Da januar kom, skjønte Nilsen og Charlotte Storøy hvilken vei det bar.

– Vi må innse at når folk får mindre penger å bruke, så er det å gå til oss noe de kan velge vekk. Det har vi fått merke. Da vi så på kundelisten for januar fikk vi nesten sjokk, og skjønte vel at dette ikke kom til å gå, sier hun. Les mer (+).

Fastleger mistenkt for juks - måtte tilbakebetale millioner (Telemarksavisa)
I Skien har en fastlege ved Solum legesenter mistet retten til å sende refusjoner til Helfo. To andre står nå i fare for det samme, og alle tre har måttet betale tilbake millioner til Helfo.

Onsdag ettermiddag kunne avisen Varden fortelle historien om det som har skjedd. At fastlegene Ubbat Ocak, Toril Brox Kjeldby og Manoharan Manika har måttet betale millioner av kroner tilbake til Helfo. Ocak har også mistet retten til å praktisere for trygdens regning de neste fire årene mens de to andre fastlegene risikerer det samme.

– Jeg skal slutte etter 35 fine år på Solum legesenter. Utover det har jeg ingen kommentar, sier hun. Ocak svarte ikke på våre henvendelser da.

Kjeldby sa ingen ting til TA om at hun sto i fare for å miste refusjonsretten. Noe som i praksis betyr at det vil være nesten umulig å drive som fastlege.

– Vi har jobbet for mye, og blir straffet av HELFO. Etter 35 år som fastlege, med lite utskifting av pasienter, har min liste et stort antall eldre pasienter med sammensatte kroniske tilstander som krever tett oppfølging. Det medfører mange arbeidstimer, sier Toril Brox Kjeldby til Varden. Les mer (+).