Nora (31) er lei ubehagelige taxiturer (Bergensavisen)
Nora Hansteen føler seg ikke alltid trygg når hun tar taxi hjem fra jobb. Nå oppfordrer hun flere til å klage inn upassende oppførsel.

Nora Hansteen (31) har jobbet halve livet i serverings- og utelivsbransjen. Ofte er hun ferdig mellom klokken 02.00 og 04.00. Å gå alene hjem til leiligheten frister lite.

– Jeg føler meg ikke helt trygg når jeg går hjem alene fra jobb, så da tar jeg taxi. Men så oppleves ikke det alltid trygt heller, sier hun.

Blant flere turer med upassende oppførsel fra taxisjåfører forteller Hansteen om flørting, kommentarer om utseende, uinvitert hånd på låret, og spørsmål om sjåføren kan bli med hjem.

– Jeg har hatt mange fine turer også, understreker hun.

– Men når det blir sånn at en bra tur er en tur der sjåføren ikke har oppført seg upassende, så forteller vel det mer om det samlede antallet negative opplevelser. Les mer her (+).

Marie (37) flytter hvis kommunen går videre med planene: – Hvor skal barna være nå? (Tønsbergs Blad)
– Lite familievennlig. Jeg blir flau.

Marie Bjønnes stiller seg spørrende og skjemmes over kommunen som i desember i fjor vedtok å etablere åtte omsorgsenheter for mennesker med psykiatri- og rusproblemer mellom Kiwi på Kilen og Ringveien.

– De bedriver en lite familievennlig politikk, som faller helt på sidelinjen av det de gir uttrykk for, sier Bjønnes.

Bjønnes ble mor for omtrent et år siden. Nå kan det bli aktuelt å flytte.

– Hvis det blir bygd slike boliger, er den risikoen høy, sier 37-åringen. Les mer her (+).

Tannlegene fortviler: – Tennene etser vekk (Haugesunds Avis)
Forbruk av energidrikk har skutt i været de siste årene. Lokale tannleger er bekymret over utviklingen.

– Syreskader ser vi veldig ofte. Bare i formiddag har jeg hatt fem pasienter, hvorav fire av dem har hatt moderate til alvorlige syreskader, forteller tannlege Guro Hauge ved Tannlegehuset.

Blant pasientene var den ene uten syreskader en eldre mann. De fire pasientene med syreskader var alle i 30-årene.

– Det er ganske sjokkerende når noen på 75 år, som har hatt tennene sine et helt liv, ikke har antydning til skader, mens de yngre allerede har fått alvorlige syreskader eller har tilløp til det, slår hun fast.

Økt salg av energidrikk bekymrer tannlegene, som ser hvordan det påvirker tannhelsen til pasientene.

– Det er bekymringsverdig. Vi ser nå at pasienter som aldri har hatt problemer før, opplever at tennene etser vekk, selv om man har hatt et godt utgangspunkt, svarer Hauge. Les mer her (+).