Satte bare ut en pall med øl i butikken – så kom det en uventet reaksjon (Telemarksavisa)
– Det kommer ikke til å skje igjen, sier kjøpmannen.

Kontrollører fra kommunen dukker opp med jevne mellomrom i butikker og serveringssteder med salgs- eller skjenkebevilling for alkohol.

En slik kontroll ble gjennomført på Rema 1000 Arkaden i januar, hvor det ble avdekket et brudd på alkoholloven. Dette resulterte i en skjenkeprikk for butikken.

– Ved kontrollen ble kontrollørene oppmerksom på en pall med øl av merket «Bare Øl» sto plassert på endereol alene. En slik overeksponering av en bestemt merkevare vil kunne representere et brudd på reklameforbudet, skriver kommunen.

Kjøpmann Lars Norrman tar sanksjonene til etterretning.

– Jeg forholder meg til at vi får en prikk. Vi har ingen fra før, og det kommer ikke til å skje igjen. Les mer her (+).

«Det er jeg som dytter skiløpere med hodelykt over ende. Jeg syns jeg har rett til det» (Gudbrandsdølen Dagningen)
Thor Henning Lerstad er lei av at skiløpere med hodelykt ødelegger stemningen i skiløypa. – Det er rett og slett ubehagelig av og til, sier han.

Han mener de kraftige hodelyktene ødelegger gleden ved kveldsturene i skogen. For å uttrykke sin frustrasjon valgte han å bruke sosiale medier.

«Tilståelse: Det er jeg som dytter skiløpere med hodelykt over ende. Jeg syns jeg har rett til det. De stjeler nattlyset mitt», skrev han på Facebook, og videre «Det godter meg ekstra når jeg får dytta så kraftig at hodelykterne blir liggende og kave i djupsnøen. Skam deg, din lystjuv, sier jeg og stikker».

Lerstad understreker at han ikke er voldelig og at dette bare var humoristisk ment, men mener det er på tide å sette lys på problemstillingen.

– Jeg prøver å være litt humoristisk i framstillingen. I virkeligheten er jeg jo ikke slem i replikken en gang, forsikrer han. Les mer her (+).

Flyvertinne Mia rammet av konkursen – nå har hun fått ny jobb (Hamar Arbeiderblad)
Mia Wiig Johansen (23) rakk å jobbe som flyvertinne i et halvt år før permitteringen og konkursen ødela den luftige karrieredrømmen.

Som følge av Flyr-konkursen varte ikke jobben som flyvertinne så lenge som ønsket.

Med en far bosatt i Trondheim skulle utallige flyturer mellom Gardermoen og Værnes gi Mia en drøm om å bli flyvertinne.

– De flotte uniformene, alle de spennende reisene og destinasjonene, og et lite snev av flyvertinnens glamour tiltalte meg. Da jeg ble flyvertinne selv, hadde jeg alltid litt ekstra kjærlighet til barna som reiste alene, forteller Mia.

Etter å ha blitt permittert i November i fjor skjønte Mia hvor det bar.

– I november ble jeg permittert sammen med flere kolleger av meg. Det var bare et forvarsel på det som skulle komme. Vi skjønte jo at Flyr slet økonomisk. Men fordi Flyr var børsnotert, fikk vi ingen informasjon om konkursen før nyhetene sprakk på pressekonferansen. Egentlig er jeg ikke rammet av konkursen fordi jeg sa opp jobben min i januar, forklarer Mia. Les mer her (+).

Det første sjokket kom før jul. Denne uken mistet alle jobben. (Bergensavisen)
– Ingen forventet at hele selskapet skulle legges ned, sier verneombudet.

Gjennom 18 år har Pandora Film produsert «Tid for hjem» og «Tid for hage». Nå legger Pandora Film ned hele driften.

– Det er ikke grunnlag for videre drift, bekreftet Chris Basso, som er administrator i selskapet, overfor BA.

Mandag formiddag fikk 22 ansatte beskjed om at selskapet legges ned og at de ikke lenger har noen jobb å gå til i mai.

Daglig leder i Pandora, Morten Offerdal, forteller om den tunge avgjørelsen å ta. Desto verre var det å formidle den triste beskjeden til sine ansatte.

– Men vi har bare flinke folk, så jeg er helt trygg på at de får seg andre jobber, sier han. Les mer her (+).