Sindre fikk strømregning på 4,5 millioner kroner (Gudbrandsdølen Dagningen)
Spidsbergseter Resort Rondane hadde en knallsesong i fjor, men strømkostnadene la også på seg kraftig.

Nå må de bruke sparepengene for å betale strømregningen. Den endte på 4,5 millioner kroner, tre millioner mer enn i 2021.

– Det er krise. Dette er krise for alle bransjer, slår Spidsberg fast. De har 9.000 kvadratmeter med bygningsmasse som skal holdes varme nok for turistene som kommer til fjells. De har brukt 1,8 millioner kilowattimer.

Spidsberg og samboer Elise Løkken har drevet familiebedriften siden 2015. I fjor ble det rekordomsetning på 42 millioner kroner, men regnskapet endte likevel i minus.

– Det skyldes at vi brukte tre millioner mer enn vi hadde budsjettert med på strøm. Ingen kan forutse en slik kostnadsøkning, og vi kan ikke ta inn igjen dette med å øke prisene, sier Spidsberg. Les mer (+)

Lyst til å lese mer?

Med Nettavisen Pluss +Alt får du tilgang til alt innhold fra over 70 av Amedias lokalaviser, inkludert fullstendig versjon av artiklene vi siterer her. Og det med kun én innlogging! Kjøp +alt-abonnement her. (Oversikt over avisene du får tilgang til finner du her).

Ringes ned av unge, bekymrede kvinner: – Voldsom pågang (Bergensavisen)
Jordmødre og gynekologer melder om stor økning av henvendelser fra unge kvinner.

De er bekymret etter TV 2-saken om Maren Walvik Johnsen som opplevde at resultatene fra celleprøvene ble feiltolket.

Jordmor Kjersti Pettersen har opplevde en tredobling i antall timebestillinger.

– De fleste som tar kontakt er unge jenter som fyller 25 i år og skal ta sin første celleprøve gjennom det nasjonale screeningprogrammet. Det er også snakk om eldre kvinner som har utsatt å ta prøven, forteller hun.

Kjersti Pettersen sier hun bruker en del tid på å berolige kvinner. Hun tror mange er mer bekymret enn de trenger å være.

– Hvis man er over 25 år og ikke opplever symptomer eller endringer, skal man kunne stole på resultatet av celleprøven. Dersom man opplever endringer bør man likevel oppsøke lege. Les mer (+)

Tonje (29) la ut boligen for salg i desember, men ingen dukket opp på visning (Romerikes Blad)
Utbyggere lokker med blant annet gavekort og elsykkel for å få solgt boliger på Romerike.

Tonje Slora er en av dem som sliter med å få solgt. Slora og familien la ut boligen til salg før jul, men interessen har vært laber.

– Det er ganske vanskelig å selge bolig akkurat nå, men det tror jeg er fordi samfunnet er så rammet på mange ulike måter – prisene går opp på veldig mange ting. Så går de jo ned på andre.

Småbarnsfamilien har kjøpt hus i nærheten, fordi de trives i nabolaget.

Dersom de ikke får solgt med det første, sier Slora at de i verste fall blir nødt til å leie ut ett av husene. Les mer (+)