Terje raser mot banken: – Det er høl i huet!
(Tønsbergs Blad)
Terje Gunnerød og ekskona er kunder i to ulike banker, og konsekvensen av dette er at sønnen ikke får egen BankID. Dermed kan oppkjøringen av lettmotorsykkel la vente på seg.

I garasjen til Terje står det en lettmotorsykkel klar til bruk. Den skulle i utgangspunktet sønnen bruke om kun kort tid. Det er nemlig bare noen uker til sønnen fyller 16 år, og teoriprøven har han allerede bestått.

Det eneste hinderet nå er at han mangler BankID for å kunne melde seg opp til oppkjøring. Og det kan han ikke få før hans skilte foreldre er kunder i den samme banken.

– Det er helt høl i huet, raser Terje Gunnerød, og fortsetter:

– De må få endra på det her. Det er 2022 nå! Man må ha ID-brikke for å gjøre alt mulig. Les mer her (+).

Luksusfellen-profilen: – Ikke vent på at krisen kommer
(Nettavisen)
Vinteren kommer og gradestokken kryper sakte, men sikkert nedover. Samtidig står nordmenn i deler av landet overfor rekordhøye strømpriser.

Vil det bli slik at «Luksusfellen»-deltagere ikke lenger er luksusforbrukere, men heller nordmenn som ikke lenger har råd til nødvendige varer og tjenester? Luksusfellen-ekspertene forteller at noen grupper er mer utsatte enn andre i tiden fremover. Les mer her.

Kaos-tilstander på skolevei: – Jeg er sjokkert og rystet
(TV 2)
Stengt bru som følge av Tretten-kollapsen førte til uvanlig stor trafikk og redde skolebarn. Ordfører etterlyser bedre informasjon fra vegvesenet.

14 fagverksbruer er stengt etter at Tretten bru i Gudbrandsdalen raste sammen mandag.

Ved Brandval skole i Kongsvinger kommune har det skapt kaotiske tilstander, ifølge rektor Øystein Skoglund. Han forteller onsdag om en mangedobling i trafikken som går over Brandval bru, som er nærmeste nabo til barneskolen.

– Jeg er sjokkert og rystet over hvor lite hensyn mange tok. Selv ble jeg sneiet av to biler og måtte hoppe unna en trailer som kom forbi. Jeg observerte også en bilist som kjørte på rødt lys over brua, sier Skoglund til TV 2. Les mer her.

Stinkende bagasjeproblem i Bergen: – Lukter råttent kjøtt
(Dagbladet)
På Flesland har det hopet seg opp med kofferter som må ettersendes, og til tider har det luktet «råttent kjøtt» av bagasjen.

Problemene har oppstått som følge av lav bemanning i Europa og en oppskalering i flytrafikken. Ifølge terminalsjef Asbjørn Tolo er det først og fremst flyplassene i Frankfurt, Amsterdam, København og Oslo hvor det ankommer mye forsinket bagasje.

– Noen legger av og til matvarer i bagasjen. Om den blir forsinket, med frossent kjøtt eller fisk, og dette blir liggende i varmen, vil det tine og kanskje også renne ut væske. Vi legger fort merke til lukta og får håndtert det, forklarer Tolo. Les mer her.

Karoline har eid bolig i 13 år: Nå dropper hun boligkjøp til fordel for leiebolig
(E24)
Etter å ha eid bolig i 13 år, er Karolina Lindqvist nå leietager. Salget ble gjennomført så raskt de klarte, i frykt for hva rentehevingene vil gjøre med markedet.

Karolina Lindqvist er en av mange som kjenner på en uforutsigbar økonomisk fremtid. Derfor har hun inntil videre hoppet av boligmarked-karusellen.

– Nå sitter jeg stille i båten og leier bolig for en periode. Det er rart etter å ha eid bolig i 13 år. Men å leie gir meg stabilitet og forutsigbarhet, sier Lindqvist til E24. Les mer her.

Bilmerke skal droppe alle fossilbiler i Norge innen to år: – Det er et sterkt signal
(Tek.no)
Volkswagen vil kutte ut alt salg av bensin-, diesel- og hybridbiler i Norge 1.1.2024. Det kommer direktør Ulf Tore Hekneby i Volkswagen-importør Harald A. Møller til å varsle på et arrangement på Arendalsuka torsdag.

Det innebærer at Volkswagen dermed går over til kun helelektriske personbiler to år før myndighetenes mål om at 100 prosent av alt nybilsalg i Norge skal være nullutslippsbiler innen utgangen av 2025. Med andre ord: Ingen Golf, ingen Passat, ingen Tiguan. Les mer her.

Frida (20) starter studietilværelsen uten sted å bo – har måttet ty til «krisebosted»
(Avisa Oslo)
Frida Skrunes Sandberg skal sove de neste to ukene i en underkøye på rom med opp til 30 ukjente personer. Neste uke begynner hun å studere markedsføring på Høyskolen Kristiania, og bare noen dager før hun satt seg på flyet til hovedstaden fikk hun beskjed om at hun får en studenthybel i Storgata.

Den er imidlertid ikke ledig før 1. september og da ble sovesalen den beste løsningen.

– Jeg kunne sikkert sovet på sofaen hos venner, men i to uker kan det bli litt mye styr, så dette ble en veldig fin løsning for meg, sier hun. Les mer her (+).

Uhyre sjelden kjempe fotografert i Norge: – Blir kanskje sett hvert tiende år
(NRK)
Da verdens største skilpadde dukket opp av havet utenfor Stø i Vesterålen fikk biologen hakeslepp: – En havlærskilpadde. La meg repetere; en havlærskilpadde.

– Først trodde jeg det var en hval, men jeg så ikke noen tegn til pust. Da tenkte jeg at det måtte være en brugde, forteller Väisänen.

Det var verdens største skilpadde – en havlærskilpadde.

Ifølge Dag Dolmen ved NTNU blir den ikke sett i Norge oftere enn en gang i tiåret. Les mer her.