RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avkrefter at Canal Digital sensurerte TV 2

(TV 2)
Sist oppdatert:
- Skyldtes en serie tekniske feil

Canal Digital Kabel-TV har ikke bedrevet sensur av TV 2 Nyhetskanalen, konkluderer Det Norske Veritas i en rapport.

Det var 31. oktober at en informasjonsplakat la seg over sendingen til TV 2 Nyhetskanalen. Canal Digital mener dette skjedde for et mindre antall av kundene. TV 2 anklaget på sin side Canal Digital for sensur av TV 2 Nyhetskanalens sendinger. Canal Digital tilbakeviste dette umiddelbart, og kontaktet senere Det Norske Veritas for å komme til bunns i saken.

Veritas konkluderer med at informasjonsplakaten skyldtes en serie tekniske feil og at det ikke var snakk om en villet handling fra Canal Digitals side. Man måtte ha TV 2 Nyhetskanalen åpen akkurat da dette skjedde for å kunne observere plakaten. Plakaten forsvant ved kanalbytte. Videre var det kunder med eldre mottaksutstyr som ble berørt, ifølge rapporten.

- Det er veldig interessant at Veritas faktisk bekrefter at dette skjedde. Da vi oppdaget dette, var Canal Digitals første reaksjon at dette umulig kunne ha skjedd fordi det var teknisk umulig. Nå har Veritas slått fast at det faktisk skjedde slik TV 2 hevdet, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til NTB.

Han håper og tror at dette ikke skjer flere ganger. TV 2 vil komme med en endelig konklusjon etter å ha lest rapporten nøye. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere