RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avkrefter at politihund spiste godteri

Sist oppdatert:
Den trønderske politihunden Varg har blitt verdenskjent fordi han skulle ha spist godteri i stedet for å jage tyver. Nå sier politiet at historien er falsk.

En liten notis i Adresseavisen førte til verdensberømmelse for politihunden Varg. Ifølge avisen ble han satt til å finne to rømlinger fra et innbrudd på Nidar-fabrikken i Trondheim onsdag kveld, men gaflet i seg godteri i stedet, så politiet måtte gi opp.

Verdens mest brukte nyhetsbyrå, Associated Press (AP) plukket opp saken, og snart var den behørig omtalt på nettsider over hele verden.

Men politiet sier oppmerksomheten er fullstendig ufortjent. Ifølge Berit Sjømæling Hovin i Sør-Trøndelag politidistrikt var årsaken til at oppdraget ble avbrutt at Varg måtte til Trondheim sentrum for å ordne opp i en episode der.

- Saken er veldig overdrevet. Hunden har gått et utmerket spor. Det lå godteri i sporet, men grunnen til at søket ble brutt var at den ble kalt ut på et annet oppdrag, ikke at den spiste noe, sier Hovin.

Hvorvidt det ble noen søtsaker på Varg i det hele tatt, vet hun ikke noe om.

Ifølge Adresseavisa har de utenlandske avisene virkelig boltret seg i den kuriøse krimsaken: «Police dog pigs out on case», skriver The Winnipeg Sun i Canada. Toronto Sun bringer nyheten «Norwegian police dog forgets chase, chows down in candy factory». «Police dog prefers sweets to thieves» er britiske Ananovas tittel, mens flere amerikanske nettsteder slår fast at «Police dog drops chase, gulps down candy».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere