RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avkrefter Blu-ray til Xbox 360

Sist oppdatert:
Microsofts programmeringssjef avkrefter at en Blu-ray-spiller er på vei til spillkonsollen Xbox 360.

- Vi har ingen planer for Blu-ray på Xbox 360, skriver Microsofts programmeringssjef, Larry Hryb - bedre kjent som Major Nelson - på sin blogg.

Avkreftelsen kommer etter at administrerende direktør Steve Ballmer koblet Xbox 360 med Sonys HD-format i et intervju med nettsiden Gizmodo.

Med jevne mellomrom dukker det opp spekulasjoner om at Microsoft, etter HD-DVD-ens nederlag, isteden vil støtte Sonys Blu-ray-format. For eksempel ved å implementere en spiller i spillkonsollen slik Sony har gjort med Playstation 3.

- Vel, jeg vet ikke om vi trenger å putte Blu-ray inn der, du vil kunne få Blu-ray-spillere som ekstrautstyr, sa Ballmer til nettsiden.

Ballmers uttalelse virker litt underlig i lys av Microsofts uttalte strategi rundt nedlastbart innhold. Den nettbaserte filmleietjenesten Zune Video Store lanseres høsten 2009 - til og med i Norge. Her blir det mulig å leie filmer i HD-format opp til 1080p.

- Steve snakket om Blu-ray-spillere til PC. Som sagt tidligere har vi ingen planer om å introdusere en Blu-ray-spiller for Xbox 360. Faktisk starter fremtiden i hjemmeunderholdning veldig snart når Xbox 360 blir den første konsollen som tilbyr streaming av HD-filmer i 1080p.

Les også Spillmagasinets intervju med direktøren for underholdningsavdelingen i Microsoft Norge, Tony Renstrøm, som går i detalj rundt den kommende filmtjenesten Zune Video Store.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere