*Nettavisen* Nyheter.

Avkrefter Blu-ray til Xbox 360

Microsofts programmeringssjef avkrefter at en Blu-ray-spiller er på vei til spillkonsollen Xbox 360.

23.10.09 11:32

- Vi har ingen planer for Blu-ray på Xbox 360, skriver Microsofts programmeringssjef, Larry Hryb - bedre kjent som Major Nelson - på sin blogg.

Avkreftelsen kommer etter at administrerende direktør Steve Ballmer koblet Xbox 360 med Sonys HD-format i et intervju med nettsiden Gizmodo.

Med jevne mellomrom dukker det opp spekulasjoner om at Microsoft, etter HD-DVD-ens nederlag, isteden vil støtte Sonys Blu-ray-format. For eksempel ved å implementere en spiller i spillkonsollen slik Sony har gjort med Playstation 3.

- Vel, jeg vet ikke om vi trenger å putte Blu-ray inn der, du vil kunne få Blu-ray-spillere som ekstrautstyr, sa Ballmer til nettsiden.

Ballmers uttalelse virker litt underlig i lys av Microsofts uttalte strategi rundt nedlastbart innhold. Den nettbaserte filmleietjenesten Zune Video Store lanseres høsten 2009 - til og med i Norge. Her blir det mulig å leie filmer i HD-format opp til 1080p.

- Steve snakket om Blu-ray-spillere til PC. Som sagt tidligere har vi ingen planer om å introdusere en Blu-ray-spiller for Xbox 360. Faktisk starter fremtiden i hjemmeunderholdning veldig snart når Xbox 360 blir den første konsollen som tilbyr streaming av HD-filmer i 1080p.

Les også Spillmagasinets intervju med direktøren for underholdningsavdelingen i Microsoft Norge, Tony Renstrøm, som går i detalj rundt den kommende filmtjenesten Zune Video Store.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.