RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avkrefter oljefunn på Morvin

Sist oppdatert:
Oljedirektoratet avkrefter at Statoil har funnet olje på Morvin.

I går skrev NA24 at Statoil hadde funnet olje på Morvinfeltet i norskehavet, ifølge kilder til bransjeavisen Upstream. Senere på dagen refererte vi Offshore.no som skrev at oljedirektoratet hadde bekreftet funn på Morvin. Til NA24 benekter oljedirektoratet å ha gjort dette.

Etter det NA24 erfarer har det i dag vært hektisk aktivitet på toppnivå i både oljedirektoratet og Statoil, for å finne årsaken til det som var feilaktig informasjon.

NA24 - din nye næringslivsavis

Statoil leter etter olje

Statoil jakter for tiden på olje i Norskehavet. Og Riggen West Alpha har startet boringen av en avgrensingsbrønn på Morvin-strukturen. Statoil melder at boreoperasjonen, som tok til 24. mars, er ventet å ta vel fire måneder.

Seniorgeolog Kjell Martin Edin i Statoil sier i en melding på selskapets nettsted at de boret en letebrønn på Morvin i 2001 og fant lett olje.

Kan bli bygget ut

Hensikten med den nye brønnen er å avgrense størrelsen på funnet og avklare om det er nok ressurser i Morvin til at det kan bygges ut.

- Dersom det blir påvist olje i brønnen, vil Morvin sannsynligvis bli en undervannsutbygging faset inn mot Kristin eller Åsgard, kommenterer Edin.

Statoil har en andel på 50 prosent i utvinningstillatelse 134b. De øvrige rettighetshaverne er Eni (30), Hydro (14) og Total (6).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere