Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser 17. mai-feiring

- Vi lar 17. mai i år være barnas feiring, sier ordfører Jann-Arne Løvdahl.

- Det er en meget trist nasjonaldag, sier ordføreren til Helgeland Arbeiderblad.

Han mottok budskapet tidlig mandag morgen om at et turfølge på åtte personer ble overrasket av et stort snø- og jordras ved Jamtfjelltinden ca. klokken 15 den 16. mai.

Seks personer ble tatt av raset, av disse er to bekreftet omkommet og to er skadet, den ene alvorlig.

To personer er fremdeles savnet.

- Det er min beslutning at vi lar barnetoget gå som normalt 17. mai. Også gudstjenesten kvart over elleve går som planlagt. Men da avslutter vi de offisielle markeringene av 17. mai. Det betyr at borgertoget og arrangementet på torget i ettermiddag er avlyst, sier Løvdahl.

- Forståelse
- Det er en tragedie som har rammet vefsnsamfunnet. Mange er berørt. Familie, venner, kolleger. Jeg tror folk vil ha forståelse for at vi lar barna feire 17. mai i år, og at vi avslutter det offisielle programmet etter toget og gudstjenesten, sier ordføreren.

Kommunens omsorgsgruppe er samlet på bedehuset. Alle som føler behov for noen å snakke med kan ta kontakt, understreker Løvdahl.

- Terskelen er lav. Vi må ta oss av hverandre i den tragiske situasjonen. Også kirka vil være åpen etter gudstjenesten.

Halv stang
Mandag morgen var flagget heist på halv stang på de kommunale flaggstengene. Men den tragiske nyheten hadde ikke nådd alle i morgentimene, og på noen av flaggstengene ble flagget heist til topps av folk som ikke var informert.

- Det tar litt tid å nå ut med budskapet, sier en sorgtung ordfører.

Les flere saker hos Helgeland Arbeiderblad her!