RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arne Tumyr, Stopp islamiseringen av Norge
Arne Tumyr, Stopp islamiseringen av Norge Foto: SIAN

Avlyser anti-islamsk møte

Sist oppdatert:
- Vi føler oss diskriminert og trakassert av politiet, sier lederen til Nettavisen.

Politiet i Oslo har besluttet å stoppe et ekstraordinært medlemsmøte i organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN).

Møtet skulle avholdes på mandag, noen hundre meter unna regjeringskvartalet, som ble hardt rammet av terroreksplosjonen 22. juli.

Slik begrunner politiet møtenekten:

«På bakgrunn av erfaringer med de tidligere medlemsmøtene som SIAN har gjennomført i de samme lokalene, og hvor andre grupperinger uten unntak har mobilisert kraftig for å stanse medlemsmøtene, velger Oslo Politidistrikt nå å pålegge SIAN å finne et annet sted eller tid for å gjennomføre sitt møte», skriver visepolitimester Roger Andersen i brevet til SIAN NRK har fått tilgang til.»

- Det kom som et sjokk
- Det kom som et sjokk på oss, egentlig. Vi tok det som en selvfølge at et medlemsmøte kan avholdes i et fritt land. Men vi har fått en begrensning av ytringsfriheten etter at islam er kommet til landet, sier leder av SIAN, Arne Tumyr, til Nettavisen.

Han sier de har tatt kontakt med justisminister Knut Storberget, men ikke fått svar fra ham ennå.

- I begrunnelsen har vi fått at det for tiden er så mange begravelser og at det er viktig å vise respekt for dem. Men vi skulle jo bare ha et møte for å se på våre aktiviteter fremover, forteller Tumyr.

- Trakassert
Han er oppgitt over reaksjonen:

- Vi blir hindret i vanlig demokratisk organisasjonsutøvelse. Vi opplever det stikk motsatte av statsminister Jens Stoltenbergs (Ap) ord om «demokrati og åpenhet», sier Tumyr - og legger til:

- Vi føler oss diskriminert og trakassert i forhold til andre organisasjoner, som FpU, som får avholde sin sommerleir i disse dager, legger SIAN-lederen til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere