RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MAX MANUS skal få sin egen statue, her er leirversjonen av den ferdige statuen.
MAX MANUS skal få sin egen statue, her er leirversjonen av den ferdige statuen. Foto: Samlerhuset

Avlyser Max Manus-statue

Sist oppdatert:
Krangelen om hvor den skal stå, ødelegger for en verdig markering, mener gruppen bak.

(SIDE2:) Krigshelten Max Manus skal få sin egen statue. Den skulle opprinnelig stå på Aker Brygge og avdukningen var planlagt til 8. mai i år.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men mange prominente stemmer, deriblant Gunnar Sønsteby, har spurt hvorfor Samlerhuset og initiativtaker Initiativtager Hilde Enerud/Unica Art bak statuen har valgt Aker Brygge. Max Manus hadde nemlig aldri noe med da Aker Mekaniske Verksted å gjøre, og ingen av sabotasjeoperasjonene han var med på foregikk her. De mener derfor at statuen burde vært plassert på steder Manus var aktiv.

- En verdig markering
- Samlerhuset og initiativtaker føler det blir vanskelig å oppfylle målet om en verdig hedring av Max Manus slik situasjonen er i dag, og avlyser derfor den planlagte avdukingen på Aker Brygge 8.mai 2011, heter det i en pressemelding.

De understreker at Max Manus' avdøde enke, Tikken Manus, gjerne så at statuen av mannen ble plassert på Aker Brygge. Samlerhuset skriver imidlertid at de er inne i en konstruktiv dialog med ordfører Fabian Stang og rådhuset i Oslo.

Vil avduke i 2011
- Prosjektgruppen kommer derfor til å bruke tiden fremover til å kartlegge alle historisk relevante og alternativer for plassering av statuen som er med på å sikre en avdukning og markering som yter en svært berettiget heder til krigshelten Max Manus. Vårt ønske er å få til en avduking av statuen i 2011, heter det.

Initativtakerne ønsker samtidig å understreke at det ikke var de som valgte seg Aker Brygge, men at plassen ble stilt til disposisjon for dem av Norwegian Property. Nå er de i diskusjon om andre historiske plasseringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere