Avlyser Norwegian Wood for andre år på rad

AVLYST IGJEN: Norwegian Wood-festivalen avlyst for andre året på rad. Arkivfoto: Norwegian Wood-konsert i Frognerbadet i Oslo i 2013.

AVLYST IGJEN: Norwegian Wood-festivalen avlyst for andre året på rad. Arkivfoto: Norwegian Wood-konsert i Frognerbadet i Oslo i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Også i år velger den nye festival-eieren Henning Thoresen å avlyse Norwegian Wood.

– Dette er kjempetungt. Feilen jeg gjorde var å satse på festival i fjor. Da var det for få som ville hoppe på. Nå blir det ingen festival i 2019, men jeg jobber videre for å finne en partner som kan være med på å arrangere og løfte Norwegian Wood i 2020, sier Thoresen til Aftenposten.

Det har vært flere tunge år for festivalen. I 2016 ble den innskrenket til én dag på Sukkerbiten, før den i 2017 gikk konkurs etter sviktende publikumsoppmøte.

Thoresen overtok som ny eier før fjoråret, men valgte å avlyse festivalen i 2018 på grunn av dårlig billettsalg.

Samtidig som han forsøker å få kapitalen på plass og å finne en partner, ønsker han også å flytte festivalen fra Frognerbadet.

– Frognerbadet har en begrensning på kapasitet. Skal man lykkes med å få inn en stor nok headliner, må man kunne ha 15.000 besøkende, ikke 7.000, sier han til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.