RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyttet i fengsel: - Krekar ville sette fyr på Stortinget


Mulla Krekar i Oslo Tingrett fredag. Mulla Krekar ble pågrepet i Kongsvinger fengsel torsdag morgen, etter begjæring om utlevering til Italia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Mulla Krekar i Oslo Tingrett fredag. Mulla Krekar ble pågrepet i Kongsvinger fengsel torsdag morgen, etter begjæring om utlevering til Italia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Etterforskingsmateriale avdekker hva Krekar har sagt til besøkende i fengsel.

PST avlyttet besøksrommet i Kongsvinger fengsel i over ett år fra august 2012 etter anmodning fra italiensk politi, skriver TV2 som har fått tilgang på etterforskningsdokumentene i saken mot Krekar og de andre siktede i en organisasjon som kalles Rawti Shax.

Ved siden av Krekar selv, ble to andre personer pågrepet i den koordinerte politiaksjonen natt til torsdag 12. november.

Saken fortsetter.

Blant annet skal Krekar ha sagt til to familiemedlemmer at det må brukes makt mot norske myndigheter for å få ham ut av fengsel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Krekar ble avlyttet i 2012 og 2013 i Kongsvinger fengsel.


Krekar skal  ha snakket om å «sprenge en bombe ved inngangen til fengselet», skriver TV2.

I mars 2013 skal Krekar ha gitt klarsignal for brenning av det norske flagget, og at det skulle komme frem at det var første skritt.

Det neste skrittet skulle være å «brenne den norske grunnloven. Og som tredje skritt kommer vi til Stortinget og setter fyr på det»

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det var ikke noe synlig væpnet politi utenfor Stortinget torsdag ettermiddag. Italiensk antiterrorpoliti hevder det forelå terrortrusler mot norske parlamentarikere.


Han ga også uttrykk for å ønske å brenne en norsk ambassade.

Krekars forsvarer Brynjar Meling sier opplysningene er nye for ham og at han ikke kan kommentere dem. PST vil ikke uttale seg til TV2.

Krekar, som allerede satt fengslet da han ble pågrepet, er varetektsfengslet til 4. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere