RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avlyttet kona og banket henne helseløs

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Mens mannen sov over hos sin ekskjæreste, avlyttet han kona for å finne ut om hun var utro.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Jeg hørte hennes lyder og pustelyder til en mann.

Slik unnskyldte den pakistanske mannen seg for volden som sendte kona på sykehus.

Etter voldsepisoden 6. april 2013 endte kvinnen på sykehus i flere dager. Inne på soverommet i leiligheten i Oslo slo han henne flere ganger i ansiktet, bet henne i ansiktet og dunket hodet hennes flere ganger i bakken. Kvinnen knuste vinduet i glassdøra til soverommet for å komme seg ut. Etter hvert rømte hun ut av leiligheten.

Da politiet ankom var det betydelige mengder blod i leiligheten. Blodsprut vitnet også om betydelig voldsbruk. Parets barn var i leiligheten da det skjedde. De flyktet ut av leiligheten sammen med moren.

Les også: - Installerte avlyttingsapparat i madrassen for å kontrollere kona

Den 39 år gamle mannen og den 31 år gamle kvinnen har vært gift i sju år. Kvinnen kommer fra Pakistan og kan ikke norsk. Mannen er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn og har vokst opp i Oslo der han også har sin familie. De har barn, og begge roste hverandre for hvordan de tok vare på barna. I Oslo tingrett erkjente mannen den enkelte voldsepisoden 6. april. Han innrømmet også at han hadde avlyttet sin kone, men nektet for at han over lengre tid hadde mishandlet sin kone.

Mistenkte utroskap
Mannen fortalte i Oslo tingrett at han i hele 2013 hadde mistenkt sin kone for å være utro. Han fikk også DNA-testet sitt barn for å forsikre seg om at han var faren.

Ektemannen opplevde at kona så på enkelte menn på en spesiell måte, og han hørte hun mumlet som om hun snakket lavt i telefonen om natten. Mannen hadde et eget soverom mens kona sov sammen med barna. Mannen mistenkte at kona hadde en egen mobiltelefon og at hun snakket med andre i denne om natten, noe kona avviste.

I påsken 2013 hadde den pakistanske mannen overnattet hos sin venninne. Da han kom hjem lørdag 6. april hørte han gjennom opptaksutstyret han tidligere hadde montert i leiligheten. På opptaket mente han å høre lyder av at kona hadde samleie med en annen mann.

- Jeg hørte hennes lyder og pustelyder til en mann. Jeg klarte ikke å høre mer. Jeg ble veldig satt ut. Før var det bare mistanke, men nå var det helt reelt. Jeg satt på rommet en time. Hva skulle jeg gjøre? Jeg skjønte ingenting, fortalte mannen i retten. Etter hvert ba han kona bli med inn på soverommet for å høre opptaket.

- Jeg hadde ikke tenkt å slå henne, men jeg ville høre hvem som hadde vært her. Jeg var veldig forvirret, for jeg hadde nettopp hørt en mann ha samleie med min kone, sa mannen.

Avviser utroskap
Mannens kone reagerte sterkt på forklaringen.

- Jeg har blitt beskyldt for utroskap én gang, to ganger, tre ganger, fire, fem ganger. Når jeg ikke svarte ham så betyr ikke det at jeg er skyldig. Jeg har vist min uskyld overfor ham to ganger ved å sverge på Koranen. Nå vil jeg ikke ha noe med ham eller hans familie å gjøre, sa den sterkt opprørte kvinnen i retten.

- Beklager, men dette gjør meg sterkt opprørt. Nå skal jeg vise min uskyld overfor Gud og min familie. Jeg har sverget på min renslighet, sa kvinnen.

Hun ga også uttrykk for at den psykiske mishandlingen knyttet til beskyldningene om utroskap var verre enn den fysiske volden hun var påført.

Selve utroskapen har ikke vært et bevistema i Oslo tingrett, men Nettavisen får opplyst at politiet ikke har funnet noe lydopptaket som underbygger mannens påstander. Mannens psykiske helse har blitt vurdert, og han er funnet strafferettslig tilregnelig.

Kjøpte opptaksutstyr
I Oslo tingrett forklarte mannens tidligere kjæreste og nå gode venninne seg. Det var denne kvinnen han hadde sovet over hos den natten han avlyttet sin kone. De to hadde vært kjærester da de var yngre, men de kunne ikke gifte seg fordi de var fra ulik kaste eller samfunnsklasse. De hadde likevel beholdt et nært forhold og støttet hverandre.

Venninnen fortalte at det var hun som hadde kjøpt overvåkingsutstyret som ble montert i deres leilighet. Hun hadde også vært med å montere utstyret. En lydopptaker ble plassert i madrassen til kvinnen. Venneparet hadde også forsøkt å montere videoavlytting i stua, men dette skal ikke ha fungert som planlagt.

- Kona tvang ham på en måte til å gjøre dette for å bevise at hun var utro, sa hun.

Hun beskrev sin tidligere kjæreste som snill og god, aldri voldelig og veldig omsorgsfull overfor sin kone. Hun hadde selv vært sammen med mannen lenge.

- Han ønsket å gå videre med kona si. Han var veldig glad i henne og ba henne være ærlig hvis hun hadde vært utro, men hun innrømmet aldri feilen sin. Det er problemet. Hun sa at «du har ikke bevis på at jeg har gjort noe», sa mannens venninne og ekskjæreste i retten.

Fredag 5. april hadde mannen besøkt sin ekskjæreste på ettermiddagen. De hadde vært sammen i hennes leilighet til ettermiddagen 6. april. Da reiste mannen hjem og sjekket avlyttingsutstyret for å høre om kona hadde hatt besøk mens han var borte.

- Jeg vil tilgi ham
Mannen er ikke bare tiltalt for voldsepisoden 6. april, men for langvarig familievold etter Straffelovens paragraf 219. Bakgrunnen for dette var at både kvinnen og flere vitner fortalte politiet om langvarig voldsbruk rett etter hendelsen 6. april.

Mannen nektet for dette i Oslo tingrett. Flere vitner endret også sine forklaringer i retten og sa at paret hadde hatt det fint, og at man ikke kunne se at noe var galt før 6. april.

Med en svært støyende svigerfamilie på tilhørerbenken, endret også kona forklaring i forhold til det hun tidligere har fortalt til politiet. Hun sa da at det ikke hadde vært vold i ekteskapet før 6. april.

Om en biteepisode noen uker før 6. april sa kona at hun ikke visste om mannen hadde bitt henne av sinne eller av kjærlighet. Den tiltalte og flere vitner forklarte derimot at han ble slått av kona i forbindelse med denne bitingen.

- Jeg vil tilgi ham
Kona ga uttrykk for at hun fremdeles var glad i sin ektemann, og at barna savnet pappaen sin som de ikke hadde sett siden 6. april.

- Jeg vil tilgi ham, sa kvinnen i Oslo tingrett om volden 6. april. Hun sa at det var opp til mannen om han ville skille seg fra henne, eller om han ville fortsette familielivet. Hun la for øvrig til at hun ikke trodde det var bra for deres felles barn at de fortsatte ekteskapet.

Beskyldningene om utroskap, som også fortsatte gjennom hele rettssaken, hadde kona vanskeligere for å tilgi. Mot slutten av rettssaken sa hun:

- Merkene jeg har fått etter slag forsvinner jo, men merkene jeg har fått av påstander om urenhet forsvinner aldri. De er verre enn de jeg har fått av slag. Jeg vil separeres, og hvis han skal ut av fengsel, så må jeg ha en voldsalarm og besøksforbud.

Familievold
Aktor mener at kona har levd med psykisk og fysiske overgrep gjennom hele 2013 som følge av utroskapmistanken, og at retten må se på forklaringer gitt til politiet tidligere, og legge for tung vekt på vitneforklaringene gitt i Oslo tingrett.

- Jeg mener offeret underkommuniserer den volden som har funnet sted før hendelsen 6. april, sa aktor Andreas Øyre Westby i retten. Han mener også at flere vitner hadde bevisst endret sine forklaringer på grunn av deres sterke tilknytning til partene involvert.

- Det er ikke slik at så mange personer erindrer så feil. Det er ikke tilfeldig, sa han.

Han la ned påstand om ett års fengsel.

- At denne saken har hatt store konsekvenser for henne også fremover er hevet over enhver tvil, sa bistandsadvokat Kari Lunde og la ned påstand om oppreisning fastsatt etter rettens skjønn.

- Her er det oversoning
Forsvarer Thorvald Tobias Vik Steen mener derimot at retten må legge vitneforklaringene til grunn og at usikkerheten rundt hva som har skjedd før 6. april må komme tiltalte til gode.

Han mener derfor at den 39 år gamle mannen ikke kan dømmes etter straffeloven 219, men at han bare skal dømmes for den enkelte voldshendelsen.

- At hendelsen 6. april er alvorlig er det ingen tvil om, sa forsvareren men påpekte at det er flere formildende omstendigheter i saken.

- Hvorvidt kona har vært utro er det vanskelig å si noe om, men at han har opplevd det slik er vel lite tvilsomt, sa Vik Steen. Han sa at den tiltalte har beklaget hendelsen og har erkjent forholdet.

Mannen har sittet i varetekt siden 6. april. Domstolen har hele tiden ment at det var fare for gjentakelse. Nå er det en stor fare for at han kan ha sittet lenger i varetekt enn det han blir dømt til. Hvis han blir dømt til ett års fengsel slik aktor la ned påstand om, vil han allerede nå ha sonet hele dommen fordi ett fengselsår er åtte måneder.

- På dette grunnlaget mener jeg at han bør løslates i dag. Han har sonet sin straff og vel så det, sa Vik Steen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere